Test av ansiktsmaske i 2019: Burde du prøve det?

kvinne med svart ansiktsmaske

Plettfri hud er drømmen for mange, men man kan ikke alltid rå over kortene man har blitt delt i livet.

Huden din trenger litt hjelp for å komme seg gjennom alt den skal tåle i livet. 

Heldigvis kan en god ansiktsmaske hjelpe deg på veien mot en finere hud i ansiktet. 

En god ansiktsmaske kan hjelpe deg med så mangt, i tillegg til å gi deg en velfortjent spa-opplevelse i hverdagen!

Hva er helsefordelene med en ansiktsmaske?

En ansiktsmaske er ikke bare en ansiktsmaske. De har alle ulike funksjoner og er rettet mot spesifikke hudtyper. Så det aller viktigste når du skal velge deg en ansiktsmaske er å finne ut hva slags hudtype du har og hva du vil ha hjelp til.

1. Tørr hud

Tørr hud kjenner de aller fleste til. Enten du sliter med det hele året, eller bare på høsten/vinteren, så er det både slitsomt og irriterende når huden flasser og kjennes stram ut.

Med en god ansiktsmaske kan du få bukt med problemet. For tørr hud er det viktig å finne en ansiktsmaske beregnet for det formålet, hvis ikke kan problemene forverres. Unngå tungt parfymerte ansiktsmasker og masker beregnet på oljete hud (kilde).

Tips til ingredienser i hjemmelaget ansiktsmaske som egner seg for tørr hud:

 • Avokado - Rik på fettsyrer og vitamin E, gir fukt til huden
 • Yoghurt - Gir fukt til dehydrert hud, rik på gode bakterier
 • Eggeplomme - Lindrer tørr, kløende hud, fremmer hudens elastisitet

2. Kviser og hudormer

Har huden din en lei tendens til å få kviser og plages du med hudormer? Da er det viktig at du behandler huden din riktig med produkter som egner seg for akne-utsatt hud. Som med tørr hud kan problemene forverres om du bruker produkter som for eksempel tetter igjen porene eller irriterer talgkjertlene.

Det finnes dessverre ingen mirakelkur som kurerer akne på 1-2-3, men behandler du huden din riktig kan du hjelpe den godt på veien mot bedre tilstander. Her kan en god ansiktsmaske beregnet for akne være en reddende engel.

Pass på å rense huden daglig for å unngå tette porer og bruk midler som ikke tetter huden ytterligere (kilde). 

Tips til ingredienser i hjemmelaget ansiktsmaske som egner seg for hud med akne:

 • Jordbær - Inneholder antioksidanter, salisylsyre og kostfiber, som alle er effektive mot kviser og akne
 • Gurkemeie - Anti-inflammatoriske egenskaper
 • Honning - Antibakterielt og antiseptisk

3. Sliten hud

Grå og livløs hud - kjenner du deg igjen? De aller fleste opplever perioder i livet der man føler at huden har mistet all glød, der den fremstår grå og konstant sliten. Ikke akkurat en oppskrift på super selvtillit.

Men heldigvis kan en god ansiktsmaske gjøre underverker for å hente fram litt etterlengtet glød i den slitne huden (kilde). 

Tips til ingredienser i hjemmelaget ansiktsmaske som egner seg for sliten hud:

 • Honning - Reduserer rødhet, lyser opp huden
 • Eggehvite - Reparerer ødelagt bindevev, gir glød til huden
 • Yoghurt - Gir fukt, frisker opp hudtonen
 • check
  Jordbær - Inneholder fruktsyrer som fremmer sunn hudtone

4. Rynker

Rynker kommer med alderen, det er dessverre naturens gang. Men hvor mye og hvor raskt det utvikler seg kan man faktisk til en viss grad påvirke. Både genetikk og miljø er faktorer som påvirker utviklingen, men når det finnes gode måter der du kan bremse det litt og redusere omfanget så benytt muligheten.

Som med alt er en god hudpleierutine alfa-omega. Bruk ansiktsmasker som fremmer naturlig kollagenproduksjon, som gir godt med fukt og som inneholder antioksidanter som bekjemper frie radikaler (kilde). 

Tips til ingredienser i hjemmelaget ansiktsmaske som egner seg for moden hud:

 • Grønn te - Gjør rynker mindre synlige, forbedrer hudens elastisitet
 • Blåbær - Stimulerer kollagenproduksjon, strammer opp huden
 • Mandelolje - Beskytter mot UV-stråler, reduserer rynker og mørke ringer rundt øynene
 • check
  Banan - Kalles for "naturens botox", bekjemper aktivt fine linjer og rynker

​5. Store porer

Store porer kan være noe man er født med eller noe som utvikler seg med alderen. Det er mange faktorer som får porene til å utvide seg, som gener, alder, solskader og tette porer. Store porer er ikke det enkleste å behandle, men med en god og passende hudpleierutine kan man få porene til å framstå mindre samtidig som man renser de for smuss og olje.

Det finnes en mengde gode ansiktsmasker der ute som er skapt for det formålet. Et tips er å rense huden daglig i tillegg, og eksfoliere jevnlig så du blir kvitt døde hudceller som legger seg i porene og utvider de (kilde). 

Tips til ingredienser i hjemmelaget ansiktsmaske som egner seg for store porer:

 • Agurk - Trekker sammen porer, fjerner giftstoffer
 • Appelsinjuice - Antibakterielle egenskaper, reduserer størrelse på porer
 • Eggehvite - Strammer og løfter opp huden, gjør porene mindre

6. Sensitiv hud

Med sensitiv hud må man passe på at produktene man bruker er milde og egnet for nettopp denne hudtypen. Alle med sensitiv hud vet at det kan være vanskelig å finne egnede produkter som passer for akkurat deg, da man gjerne kan reagere på forskjellige ingredienser.

Her er du din fremste ekspert, så prøv deg frem og finn ut hva som passer huden din best. Ansiktsmasker er heldigvis som regel merket med hva slags hud de er egnet for, så se etter produkter spesifikt egnet for sensitiv hud (kilde).

Tips til ingredienser i hjemmelaget ansiktsmaske som egner seg for sensitiv hud:

 • Agurk - Mildt for huden, beskytter huden mot flass og kløe
 • Aloe vera - Gir fukt og lindrer sår hud

Test av ansiktsmasker

Når det kommer til ansiktsmasker ute på markedet har vi gått gjennom jungelen av produkter og funnet noen utmerkede alternativer som kanskje kan passe for deg!

1. ChinUp-mask

ChinUp Mask er, som navnet tilsier, masken for deg som sliter med sliten og slapp hud, særlig i hakeregionen, eller som sliter med fettoppsamling i form av dobbelthake.

Den sies å:

 • Stramme opp huden i ansiktet og på halsen
 • Redusere oppsamling av fett under haken
 • check
  Inneha anti-aldrende egenskaper
 • check
  Være en trygg og skånsom behandling
 • check
  Gi deg en ansiktsløft på kun 30 minutter

Den skal gi deg en ungdommelig glød og strammere hud, helt uten kirurgi. Ønsker du å teste den ut fører de også prøvepakker.

Men fungerer den?

Ja! Den gjør faktisk det, hvor enn utrolig det faktisk kan høres ut som. På en halvtime opplever de aller fleste å miste 1 cm på lengden, målt fra øre til øre under haka.

Men ikke planlegg en runde med snacks eller en telefonsamtale på de 30 minuttene du skal bruke masken. Den sitter superstramt og gir lite rom for ansiktsbevegelser.

Vær forberedt på at resultatene avtar etter noen dager, så man må bruke produktet jevnlig. Pass også på hvis du har sensitiv hud, da ansiktsmasken kan være litt tøff.

2. Chamomile ansiktsmaske

Dette er ansiktsmasken for deg med tørr og sensitiv hud. Basert på flere år med forskning har Eco Masters skapt denne ansiktsmasken basert på en avansert formel av kamilleekstrakt for å lindre og motvirke tørr og irritert hud.

Den sies å:

 • Berolige irritert hud
 • Tilføre viktig næring til huden
 • check
  Hydrere og tilføre fukt til huden
 • check
  Fremme frisk hud og gi glød

Men fungerer den?

Ja! Denne ansiktsmasken er laget 100% av naturlige ingredienser og er tilpasset sart og ømfintlig hud. Den passer også for de med eksem, psoriasis og rosacea.

Den har en lindrende og beroligende effekt på huden, og på 15-20 minutter gjør den jobben sin godt, uten at du sitter med en prikkende følelse på huden som mange andre ansiktsmasker kan gi deg.

Det er mange som sverger til denne ansiktsmasken, så sliter du med tørr, sart og irritert hud er dette ansiktsmasken for deg.

3. Örtte tea face scrub

Dette er en ansiktsskrubb og ikke en ansiktsmaske, men den er skapt for å hjelpe huden på flere områder, med naturlige ingredienser som:

 • Jojobaolje, som beroliger huden og motvirker tette porer.
 • Nypeolje, som stimulerer til celleraperasjon med omega-3 og -6.
 • check
  Roseolje, for å motvirke tørr og rynkete hud og tilføre god lukt.
 • check
  Patchouliolje, for å nære og berolige tørr og irritert hud, samt forebygge poser under øynene.
 • check
  Ylang-Ylang, for å motvirke og gi næring til tørr, oljete og uren hud.
 • check
  Granulert te, som har store mengder med antioksidanter som beskytter mot celleskade.

4. Proto-col kollagen ansiktsmaske

Dette er ansiktsmasken for deg som ønsker å redusere aldringstegn. Den kan brukes på alle hudtyper av de som ønsker å øke kollageninnholdet i huden.

Den sies å:

 • Gi deg mykere hud med glød
 • Redusere fine linjer og rynker
 • check
  Gjøre huden fastere
 • check
  Forbedre sirkulasjonen i huden
 • check
  Igangsette naturlig kollagenproduksjon

Men fungerer den?

Ja! Proto-col har god grunn til å skryte av ansiktsmasken Proto-col Collagen. De scorer høyt på forbrukertester med en mengde fornøyde kunder. Til tross for sitt innhold på 50 ml og litt høyere prisnivå, er den drøy og holder gjerne til 40 bruk, avhengig av hvor mye du påfører.

Med et innhold av kollagen utvunnet av planter, som absorberes raskt av hudens ytre lag og stimulerer kroppens kollagenproduksjon, føles huden mykere og mer ungdommelig ut etter bruk.

I tillegg inneholder den algeekstrakt, neroliolje, kobber, magnesium, sink, vitamin E, C og B5 og jojobaolje, som bidrar ytterligere til kollagenproduksjon, i tillegg til antioksidanter, cellereparerende og beroligende effekter på huden.

Hvordan inkludere ansiktsmaske i hverdagen

Huden vår skal tåle mye i hverdagen, derfor setter den stor pris på litt ekstra stell om du har mulighet til det. En ansiktsmaske tar virkelig ikke lang tid og er en super måte å skjemme bort deg selv og huden din på.

Hvor får du kjøpt det?

Ansiktsmasker er å finne over alt. Bokstavelig talt. Du har det helt sikkert allerede i kjøleskapet hvis du tar en ekstra titt. Har du ikke tid eller råd til å kjøpe en i butikken kan du enkelt lage en selv.

Ellers finner du ansiktsmasker på for eksempel vanlig matbutikk, på apoteket, på helsekostbutikk, på parfymeri eller på nett.

Tips til bruk

Som nevnt tidligere er det viktigste å finne ut hva slags hudtype du har og hvilke behov du har. Den som kjenner huden din best er deg selv. Et godt tips er også å ta en titt på ingrediensene, kanskje det er noe du er allergisk mot på listen eller kanskje den inneholder veldig sterke ingredienser som huden din ikke vil like.

Bivirkninger fra ansiktsmasker kommer an på type ansiktsmaske og hudtypen din. Noen kan oppleve allergiske reaksjoner i form av kløe, rød og irritert hud, mens andre kan oppleve bivirkninger som tette porer og høyere forekomst av kviser. Opplever du dette stanser du bruken og finner et annet produkt som passer for deg.

Det kan ofte være greit å velge produkter med mest mulig naturlige ingredienser, selv om naturlige ingredienser ikke er ensbetydende for ingredienser som huden din setter pris på. Vær kritisk og gjør litt forundersøkelser før du bruker en ansiktsmaske, det kommer huden din til å takke deg for.

Husk å alltid rense huden godt før du legger på en ansiktsmaske, ellers kan du risikere å tette porene ytterligere eller ikke få ønsket effekt av produktet. Ha aldri på en ansiktsmaske lengre enn antydet på oppskrift/pakke da dette kan ha uheldig effekt på huden din.

Konklusjon:

Ansiktsmasker er en fin måte å pleie deg selv og huden din på. Enten du behøver mer fukt til huden, lindre tørr og sår hud eller hente inn litt ungdommelig fylde og glød. Det tar ikke lang tid, men kan til gjengjeld hjelpe deg med eventuelle hudproblemer i tillegg til at det gir deg en spa-opplevelse uten at du trenger å gå ut av døren.

Det finnes en mengde ulike ansiktsmasker å velge mellom, så bruk litt tid på å gjøre litt forundersøkelse og finn en som kan passe for deg.

Siste artikler innen livsstil: