Cellulitter (appelsinhud) og tips til å bli kvitt det

Bli kvitt cellulitter

Så og si alle kvinner har det, men likevel er det mange myter rundt cellulitter og hva som fungerer for å bli kvitt det. Men hva er det som forårsaker den appelsinlignende, ujevne huden? Cellulitter forekommer når fettceller presses opp mot huden og fibervevet som binder huden vår med musklene trekkes ned, og vi sitter igjen med en klumpete hud (kilde). Men selv om du ikke kan bli helt kvitt cellulitter, finnes det noen enkle løsninger for å redusere det.

6 tips til å bli redusere cellulitter

1. Tørrbørsting

Dette er et middel som det muligens ikke finnes noen vitenskapelige bevis for at det fungerer, er det en del studier som støtter denne metoden. Uansett, så gir det en herlig følelse og det hjelper til å stimulere blod- og lymfeomløp i kroppen.

I tillegg til å skrubbe vekk tørr hud på knær, albuer og ankler, fremmer kroppsbørsting fastere hud, cellefornyelse og blodstrømming. Det hjelper også lymfesystemet med å frigjøre toksiner og bidrar til fordøyelse og nyrefunksjon. Du vil også legge merke til at huden får en fornyet glød og jevn hudtone. Jeg elsker det fordi det er en av de enkleste, rimeligste og effektive tiltakene vi kan gjøre for å fremme sunn hud.

2. Få nok kollagen i kostholdet

Kollagen gir støtte til hår, hud og negler

Det er bra for leddene og kan hjelpe med restituering av leddene

Kan bidra med å gjøre slapp hud fastere (som huden man kan få etter å ha født fire barn på fem år...)

Kan forbedre fordøyelsen siden det naturlig binder seg til vann og hjelper mat med å flytte seg lettere gjennom fordøyelsessystemet.

Det sies at det hjelper mot appelsinhud

Fantastisk kilde til gelatin fra kost (noter: kollagen er for stort til å absorberes gjennom huden, så hudkremer med kollagen er ganske ubrukelige... få det gjennom kosten og bruk kokosnøtt olje som lotion!)

Kilde til protein (bare ikke en suveren kilde), men dens spesifikke aminosyrer kan hjelpe med å bygge opp muskler.

3. Massasje

Noen behandlere kan utføre en type massasje kalt myofascial massasje eller myofascial release, som glatter ut laget av bindevev og kan tilsynelatende også hjelpe mot noen typer muskel- og leddproblemer som har sammenheng med ubalanse i ansiktet.

For de av oss som ikke har tilgang til vanlig massasje, kan det også være til stor hjelp å bruke en dypvevs skumrull (som denne) regelmessig.

4. Styrketrening

Kettlebells er en av mine favoritt treningsmetoder, og de er spesielt bra for hofter/lår/rumpe/mage områder (tror du ikke på meg? Ta en treningsrunde med kettlebells og gi meg beskjed om hvordan du føler deg dagen etterpå!)

Å øke blodstrømningen til disse områdene kan hjelpe mot cellulitter, og trening med kettlebells er en av de mest effektive metodene for å bygge opp muskler og forbrenne fett (som begge deler hjelper med å redusere cellulitter).

5. Omega-3

En annen teori er at konsumering av feil type fett kan føre til en ubalanse av de fettsyrene kroppen trenger for å glatte ut huden og vev. Det finnes noen bevis for at om man får i seg nok Omega-3 fettsyrer og fettløselige vitaminer så vil man redusere cellulitter over tid. Men uansett, så er Omega-3 fettsyrer og fettløselige vitaminer viktige for mange andre funksjoner i kroppen, så det skader ikke å prøve det!

For min del, så tar jeg tran daglig for hudens helse (og av flere andre årsaker).

6. Fukt huden naturlig

Akkurat på samme måte som detox-bad hjelper med å fjerne toksiner som kan føre til hudproblemer (og muligens appelsinhud), hjelper det lite når man kontinuerlig tilfører toksiner tilbake på huden i form av kjemiske skjønnhetsprodukter! Om du ikke allerede har gjort det, så forsøk å bruke naturlige alternativer til hudpleien og til fukt av huden. En enkel kokosnøtt olje fungerer som en fuktighetskrem til alle formål.

cellulitter på nedre lår

Kan du bli kvitt cellulitter? (konklusjon)

Om du er plaget med cellulitter, så kan noen av metodene nevnt ovenfor hjelpe med å forbedre utseendet.

Men det er uansett ingen midler i dag som har vist seg som særlig effektive til å fjerne det over lengre tid.

I det store og det hele, så er det kanskje ikke mulig å unngå cellulitter. Men, om man har et sunt kosthold, trener og opprettholder en sunn vekt, så kan det være mulig å holde det i sjakk.