Eplecidereddik: Fordeler, oppskrifter og slanking

Fordelene med eplecidereddik

Fortynnet rå eplecidereddik er en drikke med mange potensielle helsefordeler og den har i lang tid blitt brukt til å behandle flere helseproblemer.

Nedenfor følger en liste med 10 punkter om hvorfor du bør drikke eplecidereddik daglig for å oppnå mer energi i hverdagen, en sunnere kropp og en generelt forbedret helse.

1. Bedre fordøyelse 

Ved å tilsette eplecidereddik i et glass vann kan du på en naturlig og enkel måte forbedre din fordøyelse. 15 minutter før du skal innta et måltid kan du drikke et stort glass med vann tilført en spiseskje med eplecidereddik for å stimulere fordøying slik at maten enklere brytes ned.

Det er viktig å bruke rå upasteurisert eplecidereddik i vannet, men også ved alle de andre punktene som er listet opp nedenfor.

I rå eplecidereddik forekommer det naturlige pektiner og proteiner som dannes under gjæring. Filtrerte og pasteuriserte edikker vil ikke ha dette, samtidig som de mangler enzymer og andre næringsegenskaper som finnes i rå eplecidereddik og som har en en enormt stor positiv virkning på fordøyelsesprosessen.

Når du drikker rå eplecidereddik regelmessig, ideelt sett før hvert hovedmåltid, vil din fordøyelse forbedres og du begynner naturlig å assimilere mer fra maten. Dette kan også redusere og være en hjelp til vekttap. Mer om dette nedenfor.

2. Styrker ditt immunforsvar

Tarmfloraen din er en stor del av kroppens immunsystem. Det gir da mening at du ved å forbedre vekstforholdene for vennlige bakterier med eplecidereddik også generelt forbedrer immunforsvaret.

Eplesyren i eddiken er også en sterk antiviral, kanskje en av grunnene til at folk ofte sier at de opplever færre forkjølelser når de daglig drikker vann med eplecidereddik.

I tillegg hevdes det at rå og ufiltrert eplecidereddik kan medbringe fordeler for ditt lymfesystem ved å bidra til å rense lymfeknuter og bryte opp slim i kroppen. Over tid kan dette lindre sinusbelastning, redusere forkjølelse og lindre allergier.

3. Regulerer blodsukker og en hjelp for de med diabetes

Eplecidereddik er full av eddiksyre som ser ut til å redusere fordøyelsen av enkle karbohydrater, og regulerer dermed blodsukkernivået fra de korte høyder og lengre nedganger som en diett med høyt nivå av karbohydrater kan medføre.

Den antiglykemiske effekten fra eplecidereddik har vist seg i flere studier, inkludert en som konkluderte med at “eddik kan forbedre postprandial insulin og følsomhet hos insulinresistente personer. Derfor kan eddik ha fysiologiske effekter som akarbose eller metformin (antidiabetiske legemidler).

Videre undersøkelse for å undersøke effekten av eddik som en behandling for diabetes er berettiget.”

4. Høyt blodtrykk

Visse forsøk på dyr har vist at eplecidereddik kan senke høyt blodtrykk, og det finnes flere rapporter på nettforumer som viser til det samme.

Det er mulig at eplecidereddik øker produksjonen av nitrogenoksid som hjelper til med å avslappe blodkarene, eller så er tilfellet at det generelt kan ha en gunstig effekt på ditt kardiovaskulære system som over tid naturlig resulterer i senking av høyt blodtrykk.

5. Fungerer som detox

4 stk epler som kan gi detox-effekt

Eplecidereddik er en viktig ingrediens oppskrifter på detox med god grunn. Bortsett fra alle andre fordeler det kan ha for å rense kroppen som allerede er nevnt, antas det at å drikke ufiltrert og utvannet rå eplecidereddik trolig vil avgifte og rense leveren.

En spiseskje med eplecidereddik blandet med et stort glass vann før hvert måltid er ofte anbefalt som en effektiv dose for daglig detox av kroppen. Noen metoder for detox bruker større doser, men det er best å bygge opp dette over tid.

6. Vekttap

Gjennom studier har det blitt bevist at eddiksyren i eplecidereddik undertrykker akkumuleringen av kroppsfett og leverlipider. Pektininnholdet kan også bidra til å redusere kroppens evne til å absorbere fett til en viss grad.

Når du drikker et glass med vann blandet med en spiseskje eplecidereddik vil det, i tillegg til å forbedre fordøyelsen, vanligvis redusere sult også, noe som naturligvis vil være gunstig for vekttap. Det gjentas igjen, at en spiseskje eplecidereddik i et stort glass vann er den anbefalte dosen.

Rå eplecidereddik kan være en god hjelp på veien mot vekttap, men det vil virke enda bedre som en del av en større plan for å redusere kroppsfett. Det har vist seg at det mest effektive første skrittet er å redusere kornbaserte karbohydrater og spise mer, ikke mindre, av riktig type mat.

7. Dårlig ånde

Naturlige syrer i ekte eplecidereddik, som eplesyre og eddik, kan redusere bakteriene i munnen som forårsaker dårlig ånde.

Ved å bruke eplecidereddik som behandling mot halitosis, bør du gjøre blandingen litt sterkere enn når du drikker den. Bland en spiseskje med en tredjedels kopp med vann og gurgle blandingen rundt i munnen i ca. 20 sekunder for å minimere dårlig ånde.

8. Bedre hud

Dersom man regelmessig drikker vann blandet med eplecidereddik kan dette ha svært gunstige effekter på huden fra innsiden.

Eplecidereddik balanserer hudens pH-nivå og har lenge vært anbefalt som hudtoner. Det kan også bidra til å behandle andre forhold som kviser, spesielt når det brukes både internt og eksternt regelmessig.

9. Fjerner kramper i bein og muskler

Ved å sippe på drikke som inneholder eplecidereddik kan dette øke lave kaliumnivåer i kroppen din, som er en mistenkt når det gjelder nattkramper og Restless Leg Syndrom.

Mange rapporterer i helseforum om positive resultater ved å regelmessig drikke eplecidereddik blandet med vann rett før sengetid for å hindre kramper i bena og redusere RLS.

10. Bedre utholdenhet og energi

Forbedret utholdenhet og energi er vanskelig å måle subjektivt, men rå upasteurisert eplecidereddik har lenge vært ansett som en generell helsedrikk, og bedre utholdenhet og mer energi har ofte blitt rapportert ved inntak av eplecidereddik.

Dette kan være en kombinasjon av alle de andre helsefordelene ved eplecidereddik som allerede er listet opp. Eller kan det skyldes den kraftige alkaliserende effekten det har å kroppen din når du drikker eplecidereddik daglig.

Sett bort fra at det er surt og syrlig utenfor kroppen, er eplecidereddik, som sitronvann, anerkjent som en fremtredende alkaliserende drikke som reduserer acidose i kroppen og har blitt rapportert som et godt hjelpemiddel til å bli kvitt et bredt spekter av helsemessige forhold og sykdommer.

Hvordan inkludere eplecidereddik i hverdagen?

eplecidereddik kan fint brukes i hverdagen ved å blandet det med vann

Eplecidereddik kan fint brukes i hverdagen ved å blandet det med vann

Forskningen rundt eplecidereddik har kommet frem til at dette er et godt tillegg til dine vaner innen kosthold og dine daglige rutiner. Det er ingen bivirkninger, og det er enkelt å tilsette det i sauser, supper og salatdressinger. Noen foretrekker å innta den som den er, men de aller fleste fortynner det med vann.

Å velge en eplecidereddik av høy kvalitet, som i tillegg er økologisk og ufiltrert vil sannsynligvis gi det beste resultatet, fordi disse inkluderer de ekstra tilleggene som gode bakterier, enzymer og proteiner som antas å være spesielt gunstige for helsen.

Det meste av forskning som har blitt gjort på eplecidereddik har brukt dose på mellom 15 og 30 ml. På grunn av syreinnholdet, anbefales ikke doser over dette nivået, da det kan ha negative effekter på visse tilstander og forhold.

Hvordan drikke eplecidereddik? + oppskrifter

Man bør drikke eplecidereddik daglig for å oppnå best resultat, ideelt sett bør det gjøres ca. 15 minutter før hvert måltid.

Doseringen man bør starte med er en spiseskje eplecidereddik blandet i et stort glass vann, for deretter å sakte øke doseringen med en teskje om gangen over flere uker, til to eller til og med 3 spiseskjeer, dersom du merker at den økte doseringen er gunstig for din helse.

Ja, det smaker nokså surt, men det er en bra ting. Det er viktig å trene dine smaksløker for å ikke forvente at alt skal smake søtt.

Dersom du i begynnelsen absolutt ikke takler smaken, kan du prøve å blande det med en dråpe Natural Stevia søtningsmiddel, men å bruke sukker eller kommersiell honning til å søte det med, vil kun mate de tarmproblemene man bruker eplecidereddik til å behandle.

Kan eplecidereddik kurere meg?

Eplecidereddik har noen viktige helsemessige fordeler som en antioksidant, en antibakteriell og antifungal behandling. Det kan bidra til å senke blodsukkeret og redusere risikoen for diabetes, hjertesykdom og hjerneslag. Det er også et naturlig kjemisk produkt.

Samtidig kan det hjelpe som en del av et program for vekttap. Det kan også ha mange andre helsemessige fordeler og bruksområder som ennå ikke er vitenskapelig bevist. Det som det ikke har er en virkning som tilsier “en størrelse passer alle”, en mirakelkur for alt mulig.

Kan eplecidereddik få deg ned til idealvekten dersom det er den eneste endringen du gjør i din rutine? Vil det totalt kutte risikoen for diabetes, hjertesykdom og hjerneslag hvis du fortsetter å spise usunn mat, røyke og ikke trener?

Svaret er dessverre nei.

En fornuftig, sunn matplan og regelmessig trening vil trolig være mer effektiv for å redusere helserisikoen enn å bare legge til eplecidereddik i din nåværende livsstil. Men med sine rapporterte helsemessige fordeler, virker eplecidereddik som en ekstra bonus som vil hjelpe deg med å oppnå de resultatene du vil ha.

Det siste innen ernæring: