Test av GPS klokker for barn i 2021

Å holde et ekstra øye med barna dine er nå enklere, tryggere og mer nøyaktig med bruk av GPS-klokker for barn. 

GPS-klokker er potensielt livreddende verktøy som hjelper deg med å holde oversikt over de små, slik at du slipper å bekymre deg om hvor de er.

Lurer du på hva som er det beste valget for ditt barn?

I denne artikkelen ser vi nærmere på de mest populære GPS-klokkene for barn i 2021. 

PLASSERING

PRODUKT

VÅR KARAKTER

PRIS

1. 

2. 

3. 

Tinitell

De beste GPS-klokkene for barn i 2021

Ved å velge en av disse GPS-klokkene som er laget for barn, så vil du enkelt kunne ha oversikt over hvor barna befinner seg, og du kan kalle de tilbake hvis de beveger seg for langt unna. 

Hver klokke på listen inkluderer et separat sett med tilleggsfunksjoner og en prislapp som varierer basert på dette. Vi anbefaler å få en oversikt over hvilke tilleggsfunksjoner som du faktisk trenger, før du tar en avgjørelse om hvilken GPS-klokke du skal kjøpe til ditt barn. 

Merk: Vi kommer til å holde denne artikkelen oppdatert. Når flere klokker med GPS-funksjon for barn blir utgitt, eller klokker på listen blir endret, kommer vi til å oppdatere artikkelen. 

1. XPLORA - Best i test!

Selv om Xplora er blitt designet for barn mellom 6 og 12 år, gjør den glatte, moderne designen, den høye kvaliteten, og det store utvalget av farger den til en stilig (og utrolig praktisk) GPS-klokke for personer i alle aldre.

Xplora kombinerer presis GPS-, GSM- og Wi-Fi-teknologi med muligheter for videoanrop, stemmeanrop, tekstmeldinger, fitnessmåler og mye mer til rundt 1900 kroner.

Smartklokken laster opp automatisk stedsdata direkte til din smarttelefon, som betyr at du aldri behøver å gjette hvor barnet ditt er. Video- og stemmeanrop er nærmest øyeblikkelig, mens foreldre med tilgang til internett kan planlegge barnas avtaler og påminnelser på Xplora sin app.

Med Xplora sine GPS-klokker kan barna sende ut SOS varsler hvis de er i øyeblikkelig fare til sine forhåndsinnstilte kontakter, inkludert deres beliggenhet og et opptak av deres omgivelser. Foreldre kan også sette klokken på "skolemodus", som fjerner distraksjoner fra klokken mens barnet er i klasserommet, ved å deaktivere det til spesifikke tider.

Trykk her for beste pris på Xplora

2. Gator

Fra et foreldres perspektiv er klokken å anbefale. Det lar deg holde kontakten med barna dine mens de har klokken på seg, og vil sparer deg for penger investert i en mobiltelefon.

Mange er ikke komfortable med å kjøpe en mobiltelefon for barn under 12 år og ved hjelp av Gator slipper du dette. Med Gator får du mulighet til å spore barna uten at de selv vet det.

Gator
  • Lar deg holde kontakten med barna dine
  • Sparer deg for å kjøpe en mobiltelefon
  • Begrenser hvem de kan ringe
  • Kan spore barnas bevegelser
  • Lav batteritid
  • Litt stor for yngre barn

3. Tinitell

Med det stilige utseendet med en enkel, moderne design, er Tinitell GPS-klokken en mobiltelefon som er spesielt designet for barn. Denne fungerer enkelt med en app fra din smarttelefon.
Tinitell er ikke bare et interessant, moderne verktøy, men det er også en utrolig holdbar og motstandsdyktig GPS-tracker. Tinitell er designet til å tåle litt røff behandling, inkludert vann og sand (selv om klokken i seg selv ikke er 100% vanntett ved alle tilfeller), og for en pris på rundt 1000 kroner, får du virkelig god verdi for pengene.

Med smarttelefonen din kan du koble til og ha oversikt over barnet ditt med en nøyaktig GPS-sporer, og du kan til og med ringe barnet ditt med Tinitell appen. Smartbåndet kan ha opp til 12 kontakter, så de aldri behøver å bekymre seg for å ikke ha noen de kan kontakte om de er i trøbbel. For å ringe trenger de bare å trykke på framsiden av båndet, si navnet til personen de ønsker å kontakte, og det er det!

4. Garmin VivoFit Jr 2

Garmin VivoFit Jr 2 – og originalen også – er først og fremst designet til å være fitness- og helsemålere, så ha det i minnet. Med det sagt, så tilbyr de et stort og flott utvalg for barn og foreldre også. For eksempel, kan always-on fargeskjermen bli spesialtilpasset med en mengde ulike temaer, inkludert Batman, Disney, og til og med Star Wars.  Dette er en oppgradering fra originalen, som kun hadde en svart-hvit skjerm.

Det finnes lærerike mobilspill og aktiviteter – som synkroniserer seg med apparatet via en mobil app. Det finnes også "spill" og personlige målsettinger som kan bli stilt inn av foreldre også, så du kan sørge for at barna dine holder seg aktive. Foreldre mottar varsler om alt som skjer, inkludert når barnet oppnår et mål. Du kan til og med fordele barnas husarbeid og apparatet vil sørge for at de blir gjort ved å sende ut påminnelser og varsler.

Om du bestemmer deg for å kjøpe flere bånd – til flere barn – kan du spore og holde øye med dem alle sammen gjennom samme mobil app, noe som er praktisk for større familier.

5. Spectrafence GPS

Med Spectrafence GPS-klokke kan du gi deg selv og barna dine en ekstra sikkerhet. Du finner beliggenheten til klokken gjennom appen, en god sikkerhet for barn når de tar seg en tur ut eller om noe skjer. Eller når barnet er på vei til en aktivitet, skolen, eller bare skal ut med venner. I tillegg kan du ringe til og fra klokken, noe som passer helt perfekt for å ha direkte kommunikasjon med barnet.
Klokken er utstyrt med et SIM-kort fra en hvilken som helst tilbyder. Det er ikke nødvendig med abonnement, kontantkort kan brukes. Klokken blir ladet med USB kabelen som følger med, gjennom en datamaskin eller telefonlader. En oppladning holder i 3-4 dager. Klokken sender ut en tekstmelding og advarer om lavt batteri, eller om den blir tatt av armen.

En viktig detalj er SOS funksjonen. Gjennom en SOS-knapp på klokken, kan den sende tekstmeldinger og ringe når du trykker på den. Da vet du om det har skjedd noe. SOS-nummer er programmert inn i appen og klokken, og man kan ringe og sende SOS-beskjeder direkte til nummeret inkludert i listen. SOS er fint å ha dersom noen problemer skulle oppstå på en tur. Klokken har en sikkerhetsfunksjon som gjør det umulig å ringe til og fra hvis nummeret ikke er lagt til i telefonboken.

Det er en rekke funksjoner i klokken, inkludert pedometere, sikkerhetssone der du går inn på et område på et kart og klokken sender en tekstmelding.

Klokken har er reim av silikon som gjør den ekstra komfortabel, og passer til alle størrelser av håndledd. Clear Touch Display, appen lastes ned gratis, "Setracker". Den passer for både iOS og Android. Vi anbefaler å ikke svømme med klokken.

Et bra produkt for ekstra sikkerhet, både for barn og voksne. Tilgjengelig i tre fargemenyer på engelsk eller svensk om det behøves. Appen støtter mange språk.

6. Fitbit Charge (ingen GPS-sporing)

Fitbit Charge er den mest avanserte aktivitetsmåleren på lista vår. Den er dog ikke en GPS-klokke som lar de voksne spore sine barn. Den passer likevel godt for tenåringer, fordi den tilbyr anropsvarsler på skjermen. Batterilevetiden på apparatet er anslått for 7-10 dager, og den vil automatisk måle aktivitet og søvn. Den synkroniserer seg automatisk til en smarttelefon, og den lar deg se aktivitetsprogresjonen i sanntid på håndleddet.

For barn og tenåringer lover Fitbit Charge å være en nyttig følgesvenn. Caller ID lar deg se hvem som ringer deg på skjermen, og du kan sette på vibrerende alarmer for å våkne i tide om morgenen. Fitbit appen er også godt utstyrt, og lar deg loggføre maten din med en kalori-estimator, og tjene opp merker basert på hva du spiser og hvor aktiv du er.

Fitbit Charge kan fås for mellom 500 og 700 kroner på nettet. Pris avhenger av fargen, der svart generelt er den billigste.

7. Fitbit Alta (ingen GPS-sporing)

Hvis du føler at Fitbit Charge blir for enkelt for barnet ditt, så kan Fitbit Alta være et passende alternativ. Den tilbyr alle de samme funksjonene som Flex (aktivitets- og søvnmåler, auto søvnmåler), men denne modellen har en OLED skjerm med på designen. Skjermen er intuitiv å bruke – du trykker helt enkelt på den for å se gjennom de ulike funksjonene og dataen.

For eldre barn og tenåringer er Fitbit Alta er fantastisk valg. Den ser bra ut, og et nytt utvalg av special edition modeller har nylig blitt utgitt, som inkluderer apparater med gulldetaljer og gummireim i kontrast. Båndene er også utskiftbare. Som alle apparater listet her, så synkroniserer Fitbit Alta seg med smarttelefoner eller tablet apps for å vise all dataen som blir samlet.

Fitbit Alta kan man få for mellom 700 til 900 kroner på nett. Amazon og Best Buy har det listet som $99.95, og det samme har Walmart.

8. Best for holdbarhet: Fitbit Flex 2 (ingen GPS-sporing)

Barn. Uansett hvor mange ganger du sier "nei", vil de alltid gjøre de mest fysiske farlige aktivitetene. De har ikke helt klart å skjønne at de ikke er udødelige. Oddsene er at barna dine klatrer i et tre eller prøver å mate et ekorn akkurat nå. Om barnet ditt er av den livlige typen, vil det beste være for å skaffe han eller henne en Flex 2.

Det er det første svømmetette bruksapparatet fra Fitbit, så du behøver ikke en gang bekymre deg for at ungene skal hoppe ut i vannet med den på seg (med mindre de ikke har lært seg å svømme enda, men det er en annen historie). Flex 2 kommer med et elastomerbånd som holder seg godt på håndleddet. Men sporeren i seg selv kan fjernes, så du kan sette det i ethvert kompatibelt bånd. Du kan til og med binde den til et tau og gå med det rundt halsen, hvis du har en solid lomme og ha den i.

Flex 2 har ikke en skjerm, men fem LED lys istedenfor, som blir brukt som varsler om daglige mål og bevegelsespåminnelser. Fordi den ikke har noen skjerm kan du få rundt 5 dager med always-on bruk ut av den.

Og, prisen er rundt rimelige 450 kroner

9. Samsung Gear Fit 2 (ingen GPS-sporing)

Samsung Gear Fit er en full-featured eksklusiv smartklokke. Gitt prisen og kompleksiteten av dette apparatet, er den definitivt en klokke for eldre barn. Med en stor AMOLED touch skjerm, blir alle varsler som tekstmeldinger, oppringinger, og tredjeparts app-varsler tydelige og enkle og se. Klokken kan motta stemmekommandoer, måle fitness, og kommer med en veldig praktisk trådløs ladedock som gjør det å lade batteriet til en problemfri opplevelse. Som et fantastisk stykke maskinvare, kommer Gear Sport i en rekke stiler med tillagt evne til å veksle og bytte bånd som kan komplementere barnet ditt sin personlige stil eller look.

Alder: 8+ år

Batteri levetid: 1-3 dager (avhengig av skjerminnstillinger)

Anbefalt for: Samsung/Android brukere.

Hvordan velge den beste GPS-klokken for barn

Funksjoner/egenskaper: I tillegg til å spore beliggenhet, tilbyr mange GPS-apparater en rekke funksjoner, inkludert en- og to-veis oppringing og muligheten til å sette opp geogjerdede soner som varsler når barnet ditt har forlatt et gitt område. Vi ser på hvilke apparater som gikk utenom det grunnleggende og hvordan disse funksjonene ble implementert.

Ytelse: Du vil ha en GPS-sporer som nøyaktig viser hvor en person befinner seg, med regelmessige oppdateringer når han eller hun er i bevegelse. Vi noterte hvor nøyaktig hvert apparat oppga vår beliggenhet. Vi fant ut at sporerne generelt virker bedre i åpne landskap, med mindre nøyaktige signaler når vi testet i tette bystrøk.

Design: Vi så på størrelsen av GPS-sporeren og om det var noe et barn lett kan gå rundt med. Vi så også på holdbarheten: kan apparatet motstå røff lek på lekeplassen?

Enkel å bruke: Vi ønsket å finne apparater som var enkle nok for små barn å bruke, men også de som ikke ville gjøre mor og far irriterte under installering og aktiveringsprosessen. Her er et universalt tips: sørg for å aktivere GPS-sporeren på et så åpent sted som mulig – ikke fra innsiden av en bygning. Sporere hater å bli sperret inne, særlig i begynnelsen.

Pris: I tillegg til å betale på forhånd for en GPS-sporer, er det også månedlige utgifter. Vi så på hva hver GPS-sporer ville koste deg i måneden og om du er nødt til å signere en service kontrakt. Vi noterte også når GPS-sporeren inkluderte service kostnader i den opprinnelige prisen, som å tilby gratis service det første året.

Hva er en Fitbit og hvorfor behøver barnet mitt en?

Fitbits er fitnessmålere du kan bruke, som, avhengig av modellen, kan måle skritt, søvn og hjerteslag, og de vil til og med gi deg en liten påminnelse om å bevege deg om aktivitetsnivået er for lavt.

Alle Fitbit apparater synkroniserer seg med Fitbit appen for iPhone, iPod og Android, som gir deg et detaljert innsyn i dine daglige skrittmål, vektmål, kaloriinntak, og en hel mengde annen lignende fitness informasjon.

Ha i minnet at under Fitbits Brukervilkår, er det ikke tillat for barn under 13 å ha en personlig Fitbit konto, så om du ønsker å synkronisere ditt barns sporer med Fitbit appen, må du lage din egen konto og la han eller henne få tilgang på den måten.

Vanlige spørsmål om GPS-klokker for barn

Sørg for at klokken du velger er laget av silikon av høy kvalitet, medisinsk kvalitet om mulig. Dette vil sørge for at silikonen ikke reagerer med barnets hud og forårsaker utslett eller irritasjon. Hvis barnet ditt er sensitivt mot en type metall, kan du dekke den nedre delen av klokken med teip eller klar neglelakk. Dette vil sørge for at det ikke skjer en reaksjon med huden.

Er det en app tilgjengelig med klokken?

De fleste smartklokker har apper som kan bli lastet ned på foreldrenes telefon. Dette vil gjøre det mulig for foreldrene å holde øye med barna på avstand, sette et virtuelt perimeter for dem, og noen bruker til og med LBS dual location funksjonen. Med denne funksjonen kan du alltid føle deg trygg på hvor barnet ditt er.

Og så er det viktig å sørge for at festet på båndet er "barnesikret". Du ønsker ikke at 2-åringens venn i barnehagen klarer å fjerne klokken og leke med den. Men det må være enkelt å ta av og på for en omsorgsgiver, i tilfelle det er svømming eller de skal vaske hendene; særlig hvis klokken ikke er vanntett. For eldre barn er festet vanligvis laget sånn at barnet kan fjerne den selv.

Å sørge for at barnet ditt fornøyd er veldig viktig. Hvis du har et eldre barn som ønsker seg en av disse klokkene, så spiller fargen en rolle. Sørg for at merket du ser på har ulike fargealternativer å velge mellom.

Kan klokken ringe eller ringes til? 

Vi har alle sett det skumle TV-programmet der overgriperen hacker seg inn på barnets telefon og bortfører det. Sørg for at klokken har sikkerhetsfunksjoner når det gjelder dette. Om det er mulig å programmere kun et visst antall nummer til telefonen er det et stort pluss. I tillegg, sørg for at klokken kan bli satt på stillemodus når barnet er på skolen. Vi vil ikke at barnet skal komme i trøbbel fordi mormor ringer dem i mattetimen!

En av de viktigste funksjonene å vurdere er om du kan fjernlytte. Noen foreldre kan kanskje tenke at dette er å gå for langt og at barnet fortjener et privatliv. Noe som er sant, men hvis barnet ditt er et offer for mobbing eller lignende, kan det å kunne lytte på avstand til hva som skjer, være det som redder deg og barnet ditt. Noen av klokkene har funksjoner der du kan lytte uten at barnet vet det.

Spill og apper på klokken er viktig. Hvis du skal bruke litt penger, sørg for at klokken har noen passende spill og apper som barnet kan bruke. Noen har til og med funksjoner der du kan ha oversikt over barnets skritt. Hvis barnet ditt har et veldig hektisk program, kan det å kikke på en som har en planlegger eller assistent være til fordel for dere begge.

Sist men ikke minst, vær sikker på at skjermen er sensitiv nok. Små fingre kan ofte være litt klønete, så sørg for at skjermen er i stand til å gjøre det de ønsker at den skal gjøre. Ellers kan det føre til frustrasjon, som igjen kan føre til et sammenbrudd.

Hva er din favoritt?

Det ligger mye i det å være en forelder. Fra å sørge for at barna får gode karakterer, er høflige og til å holde de trygge – det er antageligvis den tøffeste jobben i verden. GPS-sporende apparater som man kan bruke, gir deg en ekstra trygghet ved at du alltid kan vite hvor barna dine er – ethvert sted til enhver tid. Og selv om vi håper at du aldri har behov for det i en krise, så er det ekstra beskyttelse i det tilfellet du gjør det.

Er det en GPS-sporer som du har brukt som du er veldig fornøyd med? Vennligst la oss få vite hvilken modell som er din favoritt i kommentarfeltet, så skal vi sørge for å sjekke den ut!