Hvorfor jeg er så opptatt av egen helse (Hint: det er ikke hva du tror) 2017-12-25T14:54:33+00:00

Hvorfor jeg er så opptatt av egen helse (Hint: det er ikke hva du tror)

Hvorfor jeg er så opptatt av egen helse

Det er ikke så ofte at jeg skriver personlige innlegg, men forrige helg mistet jeg min bestemor og det har fått meg til å tenke mye på helse og sykdom, livet og døden.

Hun var 88 år og min eneste gjenværende besteforelder. Hun lærte meg å spille sjakk og å male, og var en stor rollemodell for meg i min oppvekst. 

Selv om jeg er trist for at jeg har mistet henne, så er jeg takknemlig for at jeg for første gang har fått sagt farvel til en besteforelder. Vi fikk sagt til hverandre det vi ønsket å si og mimret tilbake på alle de gode minnene våre. 

Dette fikk meg virkelig til å tenke på grunnen til alt vi gjør i livet vårt.

Den faktiske årsaken

Ofte er det slik at de tingene som virker veldig viktige nå, ikke er fullt så viktige i det lange løpet.

I de siste samtalene med min bestemor, snakket hun om hvor takknemlig hun var for barna sine og hvor stolt hun var. Hun var veldig opptatt av å hjelpe andre, og var glad for at alle barna hennes også hadde gjort det samme på en eller annen måte i livet sitt.

Men vet du hva som ikke ble nevnt i de siste samtalene? Ting som ”om jeg bare hadde gått ned de ekstra kiloene,” eller ”om jeg bare ikke hadde disse strekkmerkene.” Det var heller ingen anger om å ikke ha mer penger, mer klær eller mer eiendeler.

Til syvende og sist, den mest verdifulle tingen i livet er tid. Man kan alltids tjene mer penger og få flere eiendeler, men vi får kun de samme 24 timene i døgnet som alle andre.

Når alt kommer til alt, så kan ikke grunnen til at vi streber sånn etter å være sunne være at vi passer inn i de samme klærne vi passet inn i på universitetet, eller at vi har perfekt hud. Årsaken må heller være at vi kan få mer tid til å nyte livet med en god helse og mye energi. 

Jeg håper at jeg også får muligheten til å leve til jeg er 88 år eller eldre. I mellomtiden kommer jeg til å strebe etter å leve så sunt som mulig, ikke sånn at jeg skal se perfekt ut eller passe inn i en eller annen kjole, men slik jeg får energi og helse til å være den beste personen og moren jeg kan være. 

Og slik at jeg kan oppleve flere dager med lyden av herlige små føtter hver dag.

Fordi på slutten av livet spiller det ikke så stor rolle om:

 • check
  Hvor mye penger jeg har på bankkontoen
 • check
  Hvilken klesstørrelse jeg bruker
 • check
  Hvor mange ting jeg har
 • check
  Hva andre mennesker syntes om meg
 • check
  Hvor rent huset mitt var
 • check
  Hvor mye jeg fikk jobbet

Jeg streber etter å være så sunn som mulig slik at jeg kan se mine barnebarn vokse opp, og maksimere min levetid her på jorden. 

Legg igjen en kommentar