Billige linser på nett i 2018 (Sammenligning) 2018-08-09T16:50:49+00:00

Billige linser på nett i 2018 (Sammenligning)

Hos mange er kontaktlinser rett og slett en nødvendighet for å komme seg gjennom hverdagen, et alternativ til briller som mange ser på som essensielt.

Heldigvis er det i dag veldig lett å kjøpe kontaktlinser på nett, og utvalget er stort.

I denne artikkelen har vi sammenlignet de beste alternativene for billige linser på nett. 

jente som bruker linser

Skrevet av: Sunniva Hamren

PLASSERING

PRODUKT

VÅR KARAKTER

PRIS

1. 

2. 

3. 

1. Lenson

Nettbutikk og kundeservice:

Når man handler hos LensOn føler man seg trygg. Selve nettbutikken ser veldig bra ut, framstår profesjonelt og er veldig brukervennlig. På nettsiden deres finner du enkelt informasjon om handleprosessen og der er lett å finne svar på eventuelle spørsmål man har. Ønsker man å ta kontakt med de er de tilgjengelige både på telefon og på mail, og de har lange telefontider fra 08-16:30 på hverdager.

Utvalg:

LensOn har et veldig stort utvalg av linser! De har alle de mest populære merkevarene, men de fører også mindre kjente og rimeligere linser. De har også alle mulige linsetyper, fra dagslinser til månedslinser og døgnet rundt-linser, og blant annet toriske linser, progressive linser, eller fargelinser.

Pris:

LensOn er hverken den rimeligste eller den dyreste nettbutikken. De stiller midt på treet når det kommer til pris. Men det er enkelt å finne gode tilbud og rabatter gjennom andre sider, som gjør det ganske så billig å handle der. De tar 49,- i frakt med mindre man handler for over 799,-.

Betaling:

Du kan betale med kort, faktura og direktebetaling.

Levering og retur:

De har rask levering, med generelle leveringstider på 1-3 virkedager for kontaktlinser. Returpolicyen er det heller ingenting å utsette på, da de har 90 dagers returrett forutsatt at varen sendes tilbake i ubrutt originalemballasje. 

Positivt

 • ​Bra nettside
 • God kundeservice
 • check
  Stort utvalg
 • check
  Rask levering

Negativt

 • Midt på treet prismessig på egen nettbutikk

2. Lensit

Nettbutikk og kundeservice:

Nettbutikken til LensIt er ikke den fineste, men den er veldig brukervennlig og enkel å finne fram på. De har også god informasjon på nettsiden om man har spørsmål. Finner man ikke svar på det man lurer på kan man kontakte de både på mail og telefon, og de er kjente for å ha hyggelige kundebehandlere. Telefontidene deres er fra 09-15:30 på hverdager.

Utvalg:

LensIt har ikke det største utvalget, men fører de mest kjente merkevarene og har alle linsetyper.

Pris:

Prisene på LensIt er blant de rimeligste så her scorer de høyt, særlig om man bestiller pakker med 90 linser. De har ofte gode tilbud og det er også mulig å finne gode rabatter gjennom andre sider enn nettbutikken deres. Men det de scorer høyest på er nok at de har fri frakt uavhengig av hvor mye du handler for.

Betaling:

Du kan betale med kort, faktura og delbetaling.

Levering og retur:

De er kjente for rask levering og sender 90% av ordrene samme dag om de bestilles før kl. 15:00. De fører også 90 dagers returrett om esken returneres uåpnet og uskadd.

Positivt

 • Brukervennlig nettbutikk
 • God kundeservice​
 • check
  Rimelige priser
 • check
  Rask levering
 • check
  Fri frakt

Negativt

 • Ikke så stort utvalg
 • Litt for enkel layout

3. Lensway

Nettbutikk og kundeservice:

LensWay er en av de mest kjente linsebutikkene på nett. Nettbutikken deres har et fint layout og er veldig enkel å bruke. De scorer på at de er tilgjengelige både på mail, telefon og på chat! De har også de lengste telefontidene, fra 08-18:00. På 'Spørsmål & svar' siden deres har de utfyllende informasjon på det aller meste. Men LensWay har fått noen klager på at de sender mye reklame på mail etter at man har handlet hos dem, så syns du det er plagsomt med reklame må du melde deg av nyhetsbrevene deres.

Utvalg:

LensWay har det største utvalget av nettbutikkene i testen. Her skal du klare å finne hva enn du leter etter, enten merket er kjent eller ei.

Pris:

LensWay fører prisgaranti på ordinære priser, så du kan kontakte de hvis du finner kontaktlinser til en billigere penge et annet sted og få linsene til samme pris hos dem. Men med en rask sammenligning med de andre nettbutikkene finnes det andre linsebutikker som selger noen av produktene til en bedre pris. Men se etter gode tilbud gjennom andre sider og få kjente merkevarer til en rimelig kostnad fra LensWay. De scorer lavere på at de har den dyreste fraktkostnaden, på 50,-.

Betaling:

Du kan betale med kort eller faktura.

Levering og retur:

De sender ut 95% av linsene 24 timer etter bestilling og reklamerer for at du som regel har de i postkassa etter 2 virkedager, med unntak av linser med uvanlige styrker som kan ta litt lengre tid. På kassesiden kan du i tillegg under 'Din bestilling' finne en anslått leveringsdato. De har den aller beste returpolicyen av nettbutikkene, med 3 måneders åpent kjøp på kontaktlinser. Du mister heller ikke angreretten om du åpner forsendelsen, så fremt varen returneres i tilnærmet samme stand og mengde. Men de må returneres ubrukte, uskadet og i originalemballasjen.

Annet:

LensWay tar sosialt ansvar og har et hjelpeprogram der de hjelper trengende med synsnedsetting. De tilbyr blant annet synsundersøkelser og bistår ulike hjelpeorganisasjoner som jobber for å forbedre synet hos mennesker i de mest utsatte delene av verden. Kjøper du et par briller på LensWay gir de også et par til noen som trenger det gjennom 'Buy One Give One' programmet.

Positivt

 • Fin og brukervennlig nettbutikk
 • Tilgjengelig og god kundeservice
 • check
  Rask levering
 • check
  Stort utvalg
 • check
  Beste returpolicy
 • check
  Tar sosialt ansvar
 • check
  Prisgaranti

Negativt

 • Moderat prisnivå utenom prisgaranti
 • Mye reklame
 • ban
  Dyrest på frakt

4. Mister spex

Nettbutikk og kundeservice:

Nettbutikken til Mister Spex (tidligere Lensstore) ser både bra ut og er oversiktlig. De har god kundeservice og er tilgjengelige på både mail og telefon. Dessverre har de ikke telefontidene oppgitt på nettsiden deres. De har utfyllende informasjon på vanlig stilte spørsmål på siden 'Service & Kvalitet'.

Utvalg:

Mister Spex har ikke det største utvalget av linser, men de fører de mest kjente merkene og de ulike typene.

Pris:

Mister Spex kommer ut som dyrest av nettbutikkene vi har sett på, men de kan komme ut som den rimeligste hvis du bestiller gjennom andre sider som for eksempel prisjakt. Handler du for over 700,- får du gratis frakt, ellers tar de 45,-.

Betaling:

Du kan betale med kort, faktura eller delbetaling.

Levering og retur:

Lagervarer som ikke krever spesiell tilpassing leverer de i løpet av 2-4 arbeidsdager og de er kjente for rask levering. De har også en 90 dagers returrett på kontaktlinser så lenge originalemballasjen er ubrutt og i uforandret tilstand.

Positivt

 • Fin nettbutikk
 • God kundeservice
 • check
  Rask levering
 • check
  God returpolicy

Negativt

 • Ikke det største utvalget

5. Yourlenses

Nettbutikk og kundeservice:

YourLenses har en enkel og grei nettbutikk som er brukervennlig. Dessverre scorer de lavt på tilgjengelighet, da de kun kan kontaktes gjennom mail som også gjerne tar litt tid før de svarer på. De har heller ikke den mest utfyllende 'Spørsmål & Svar' siden av nettbutikkene.

Utvalg:

De har et greit utvalg med linser og fører de mest kjente og populære merkene.

Pris:

De kommer godt ut på pris med rimelige varer og mulighet for gunstige tilbud gjennom andre sider. YourLenses tar 39,- i frakt for kjøp under 950,-.

Betaling:

Du kan betale med kort eller faktura.

Levering og retur:

YourLenses har en av de tregere leveringstidene av nettbutikkene, da de sender de mest vanlige dagslinsene og månedslinsene innen 7 dager, mens spesialtilpassede varer har en leveransetid på 2-4 uker. Returpolicyen deres er også kun i henhold til norsk lovgivning, med 14 dagers returrett av vare i uskadet og ubrutt originalemballasje.

Positivt

 • Brukervennlig nettbutikk
 • Rimelige priser

Negativt

 • Ikke de beste på kundeservice
 • Kun tilgjengelig over mail
 • ban
  Treg leveringstid
 • ban
  Ikke den beste returpolicyen

Lett tilgjengelig 

I kontrast til hvordan markedet så ut for bare et tiår siden, har kontaktlinser blitt ekstremt lett tilgjengelig. De selges hos samtlige av optikere og brilleforhandlere. I andre land, slik som i statene, selges linsene selv i dagligvarebutikker. I tillegg har gjennomsnittskvaliteten på linser blitt mye bedre.

Gjennom internettets inntog har linsene blitt enda mer tilgjengelig, slik at det nå er mulig å bestille alt man har behov for gjennom ett par tasteklikk. Likevel kan det være vanskelig å bestemme seg; det finnes utallige nettsider som selger produktet, og prisene kan variere kraftig.

Så hvordan vet du egentlig at du får mest mulig valuta for pengene? Og hvordan vet du at det du kjøper er av ordentlig kvalitet?

Sammenlign priser 

Det første du kan gjøre når du har bestemt deg for å bestille linser på nett, er å sammenligne prisene på linser hos de diverse nettbutikkene som tilbyr de.

Noe som kan være lurt, er å se hvor mye de forskjellige nettstedene tar for samme typer linser, ettersom dette kan gi en god indikasjon på hvilke prisnivå nettbutikken legger seg på.

I denne delen av prosessen kan det også være lurt å bestemme seg for hvilke typer linser man har lyst til å kjøpe. Linse-valg er ekstremt subjektivt, og det kan variere stort fra person til person om hvordan linsene sitter på øyet. Spørsmålet om tørrhet og irritasjon spiller også en faktor.

Det er dog også lurt å ta en titt på prisene hos vanlige, fysiske butikker. Om brilleforhandleren nede i gata har lavere priser enn nettbutikken er det så klart lurest og kjøpe de der, så lenge de har den type linse du har behov for. Dette er likevel ikke normen; nettbutikkene har somregel lavere priser enn de fysiske butikkene, uansett merket.

Du kan gjøre denne prissammenligningen selv, slik at du har full kontroll over hva det er du sammenligner. Det er dog muligheter for å slippe å gjøre denne prosessen fysisk.

Det har de siste årene kommet flere prissammenligningsnettsteder på det norske internett som sammenligner priser på utallige produkter, og her finnes det også linser.

Om du har en type linse du liker spesielt godt, kan du på denne måten bare skrive inn navnet på produktet. Deretter vil nettstedet vise deg forskjellige priser fra forskjellige nettbutikker, hvor det billigste produktet som oftest dukker opp øverst.

Noen ganger har disse nettstedene sponset innhold, slik at en nettbutikk har betalt for at deres produkter vises øverst på søkeresultatene, til tross for at de ikke er billigst. Dette er det lurt å være obs på.

Prissammenligningsnettsider kan ofte også mangle en eller flere nettbutikker, og det kan jo godt hende at akkurat disse butikkene selger linsen du leter etter for en billig penge. Også dette burde du ta til betrakting før du bestemmer deg om hvordan du vil gå frem.

Men glem ikke å være like kritisk som om du skulle gjort prosessen selv. Disse nettstedene viser ofte ikke frakt-tider, utsalgsområde, og flere andre faktorer diskutert i denne artikkelen. De fleste som selger linser er legitime, men det er mye enklere å være illegitim på nett, så føre var prinsippet gjelder definitivt.

Når du har bestemt deg for hvilke linse du skal bestille, i tillegg til å ha sammenlignet prisene i de forskjellige nettbutikkene, burde du ta en titt på fraktkostnader.

Noen nettbutikker har gratis frakt, hos noen må du betale vanlige fraktpriser, og hos andre, dog ytterst få, er fraktprisene høye for å kompensere for de lave linseprisene. Det er altså mange faktorer å ta til betraktning før man bestemmer seg.

Om linsene du har valgt er helt nye for deg, for eksempel at du har byttet linsemerke eller om du rett og slett aldri har brukt linser før, burde du bare bestille en pakke eller to, slik at du kan teste ut hvordan de sitter på øyet. Dette er det samme tipset du vanligvis får hos optikere hos de store brillemerkene i Norge.

Velg nettbutikk med omhu 

Samtidens menneske vet hva en god deal er når de ser den, og det gjør nok du også. Når man får øye på en god deal er det lett å la seg rive med, og på denne måten kaste seg på en god handel. Dette er jo helt naturlig. Likevel kan det være lurt å lese seg litt opp på hvor man kjøper linsene sine fra før man trykker bestill.

Ta en titt på terms of service delen av nettbutikken, samt spørsmål & svar. Det at nettbutikken har disse sidene på nettstedet sitt betyr ikke at det er det riktige stedet for deg å handle linser, men alle som driver butikk legitimt har disse sidene.

Det er på denne delen av nettbutikken du finner ut om hvilke rettigheter du som kjøper har, samt hvor lang tid diverse prosesser tar. Når du kjøper linser på nett har du akkurat samme rettigheter som du har når du bestiller et noe som helst annet produkt.

For det er faktisk slik; noen av de billigste nettbutikkene som selger linser, har ikke egne lagre. Dette betyr at de som driver nettbutikken, som noen ganger bare er en eller to stykker, må bestille linsene fra produsenten sin.

Denne prosessen kan ta ekstremt lang tid, fra du trykker bestill til du får linsene i posten. Det er ikke veldig ideelt om du for eksempel begynner å gå tom for linser i skapet. Spørsmål & svar gir deg derfor også en indikasjon på hvor lang tid det kan ta før du har rett til å klage på at du ikke har mottatt varen.

Du burde også sjekke om flere har handlet fra dette nettstedet før, og hvordan tilbakemeldinger de har fått. Vi lever i en verden hvor mennesker kan dele meningen sin ved hjelp av noen få tastetrykk, og det burde du bruke til din fordel.

Noe av det du burde se etter er hvor mange stjerner tidligere kunder har lagt igjen hos nettbutikken, hva det var de kjøpte, og det har blitt gitt klager på ventetid, og rett og slett lese gjennom en del kundetilbakemeldinger.

Bruker du optikerens eget linsemerke? 

Mange av oss har vært hos optiker for å finne ut hvilke styrke vi burde ha på både briller og linser. Disse optikerne er ofte smarte, og gir deg et produkt som bare den eksakte optiker-skjeden leverer. Hos alle de store brille og linse-utsalgene i Norge er dette veldig vanlig.

På grunn av dette er det mange som er nervøse for å bestille på nett. De har lyst på akkurat den type linse, fordi det er det de har blitt vandt til. Derfor kan dette komme litt som en lettelse for mange; det er faktisk mulig å finne en løsning på problemet ditt.

Det er faktisk slik at det er mange optiker-kjeder som selger samme linse fra samme produsent under sitt eget navn. Både her til lands og i utlandet er dette veldig vanlig.

Det er flere nettsteder der ute som gir deg muligheten til å skrive inn navnet på dine linser, slik at du kan finne de under et annet navn til en billigere penge.

Google er vennen din her også. Nettbutikker har en lovfestet rett til å fortelle deg hvilke type linser de selger, og kan derfor fortelle deg om det er de samme linsene som du vanligvis bruker, bare med et annet navn.

Ta en titt på månedsabonnement

Visste du at det faktisk er mulig å bestille månedsabonnement på linser? Mange norske nettbutikker gir mulighet til å benytte denne løsningen, og det kan bli mye billigere om du gjør det. Valget står egentlig på behovet ditt.

Bruker du linser hver eneste dag er et månedsabonnement midt i blinken. Da har du nok linser hver måned, og du vet du kommer til å få en ny pakke med en gang du har behov for det.

En av hovedgrunnene til å velge abonnement er at prisen per linse ofte blir billigere. Dette forårsakes rett og slett av det faktum at nettbutikkene vil ha deg som kunde, og de har ingenting i mot å belønne deg for å knytte deg til deres produkter. Og ikke vær redd for å stille de spørsmål.

Bruker du linser mindre ofte kan det dog være riktig å bestille mindre mengder linser tilpasset til ditt behov. Det er bare å ta fram kalkulatoren og finne ut hva som passer best for deg. Men husk; når det er snakk om linser er det ofte lurt å bestille litt mer enn det du tror du har behov for. Det er en erfaring nye linsebrukere tar til seg ganske fort.

Er det lurt å kjøpe fra utlandet?

Det er lett å bli lokket inn av de billige prisene utenlandske nettsteder tilbyr. Du burde likevel passe godt på hvor disse nettstedene befinner seg, frakt-priser, og rettigheter. For det er faktisk slik at du i mange andre land har helt andre og mange færre rettigheter enn det du har her til lands.

Det blir også større vanskeligheter om det er noe feil med linsene – noe det er fullt mulig det er. Slike problemer kan du godt møte på når du kjøper linsene fysisk hos en av de store norske kjedene, men løsningen er ofte nærmere her til lands enn det er om du kjøper fra nettbutikker med kontor og lager utenfor Norges grenser.

Du må også ta valuta-kursene til betraktning når du bestiller linser fra utlandet, slik at du kan finne ut om det virkelig er så mye billigere, risiko tatt til betraktning.

Kjøp mange om gangen

Det meste blir billigere om du kjøper mye på en gang, og det samme gjelder linser. Mange nettbutikker gir deg muligheten til å få rabatt om du bestiller mye på en gang, slik at både du og de tjener godt på det.

Det er også en annen faktor; frakten. Hos en nettbutikk hvor linsene er billige mens prisen på frakten er relativ høy, kan det være lurt å kjøpe større mengder. På denne måten kan det bli mye billigere i lengden, og ingenting er bedre enn det.

Gå på leting etter rabattkoder 

Linser er en forbruksvare, og det handles mye av det. På grunn av dette er det derfor relativt enkelt å finne seg fram til diverse rabattkoder. Det er mange bedrifter der ute som selger akkurat det samme produktet, og da er rabattkoder en av verktøyene de bruker for å få deg til å bestille linser hos dem. Og det er det så definitivt lov å utnytte.

Sjekk deg hos optiker oftere

Det er vanlig at du som forbruker drar på sjekk hos optiker cirka en gang i året. Dette er for å passe på at linsene ikke har lagd gnagsår på øyeeplet ditt, noe som kan føre til flere problemer. Dette er en av de viktigste tingene linse-forbrukere kan foreta seg.

Disse sjekkene blir mye viktigere når du begynner å bestille linsene på nett. Når du kjøper linser i butikk er det fagfolk som sjekker øynene dine noen uker etterpå, og de vet hva de driver med.

Disse fagfolkene blir borte når du bestiller på nett. Det er derfor viktig å sjekke seg hos optiker eller øyelege ofte, kanskje også oftere enn den 1-årsintervallen som er vanlig. Det er i hvert fall viktig å få sjekket øye etter at du har brukt en ny type linse en stund.

Og husk: Det er en nødvendighet at du har tatt synstest hos optiker eller øyelege, og deretter forhørt deg om hvilke styrker du skal ha på linsene dine.

Styrkene på briller og linser er ikke de samme, og for å motarbeide trøtte øyne er det viktig at du finner ut akkurat hvilke styrke du skal ha. Det er også andre faktorer; mennesker med kjeve hornhinner på for eksempel ha enda sterkere styrke på linsene enn det de har på brillene.

Optiker og øyelege kan også finne ut hva slags basiskurve linsene dine skal ha, samt diameter. Dette er informasjon du må få tak i på forhånd, slik at du vet akkurat hva du skal ha.

Spør andre linse-brukere om tips 

Det letteste er ofte det beste. De fleste av oss har venner eller bekjente som også bruker linser. Da kan det være lurt å spørre hvor det er de bestiller linsene sine. Det er mange godt bevarte hemmeligheter der ute. Nettbutikker du aldri hadde tenkt over å sjekke ut.

Men husk; du får det du betaler for. Slik er det med det meste. Om du vil ha linser av høy kvalitet er det åpenbart at du må betale litt mer. Forskjellen mellom linser av høy og lav kvalitet er kanskje ikke stor, men noen merker det på øyet mer enn andre.

Synet er en av, hvis ikke den viktigste sansene du som menneske har. Det vil du ikke stusse bort ved å bruke linser som ikke er av riktig kvalitet. Spør venner, sammenlign priser, les anmeldelser, og test ut før du bestemmer deg. Da burde alt gå som smurt.

Skrevet av Sunniva Hamren:

Sunniva Hamren er lidenskapelig opptatt av helse, ernæring og livsstil i en ellers travel hverdag. Hun er redaktør på Frisky.no og skriver forskningsbaserte artikler som er enkle å forstå. Les flere artikler av Sunniva.

Siste artikler innen livsstil: