Her er Matvarene med Lite Kalorier 2017-09-25T08:35:34+00:00

Her er matvarene med lite kalorier

Har du noen gang hørt teorien om at visse matvarer har en negativ kalori-effekt?

Denne teorien er en myte. Det finnes ingen matvarer som får deg ned i vekt og brenner fett automatisk. Men det betyr ikke at noen matvarer er bedre enn andre. Du trenger altså derfor ikke å bare spise frukt og grønnsaker for å gå ned i vekt. I denne artikkelen har jeg inkludert en liste over matvarer med få kalorier og mye næring.

 

Her er matvarene som er lave på kalorier

  1. Grønnsaker

Hvis det er en matgruppe som du kan spise uten å nøle, så er det grønnsaker. Alle vegetabilske varianter har svært få kalorier, mye vitaminer og mineraler. Grønnsaker er derfor den beste maten for å miste vekt. Spis deg mettere på grønnsaker og inkluder de i måltidene dine. Hvis grønnsaker blir brukt som en side rett ved siden av poteter og kjøtt, planlegger du nå en dobbel servering i stedet for poteter og kjøtt. Etter måltidet er du like fornøyd som vanlig, og du har betydelig mindre kalorier tatt til deg.

 

  1. Frukt

Vil du ha en matbit om ettermiddagen eller på vei til jobb? Alle fruktsorter – også bananer som ofte er kritisert – har en energitetthet på mindre enn 1 kcal/g og er dermed godt egnet for vekttap. Bær, aprikoser og epler er spesielt lave i kalorier. Du bør være mer forsiktig med avokadoer. De er de eneste fruktene, sammen med oliven som inneholder fett og dermed flere kalorier. Du bør også spise tørkede frukt i moderasjon. De inneholder mye sukker og kalorier

 

  1. Magert kjøtt

Kylling eller kalkun er et godt valg hvis du liker å spise kjøtt, men vær oppmerksom på kaloriene. For å redusere kaloriene kan du fjerne skinnet og steke det i litt olje. Det er også et godt alternativ til grilling! Dette kan også gjøres på vinteren med en liten elektrisk grill. And og gås er ikke den beste maten til slanking: du bør ikke spise dem så ofte og bare i små mengder. De inneholder naturlig mye mer fett enn kylling og kalkun.

 

  1. Mager fisk

De fleste fiskearter er en av maten du kan spise godt på en diett. De har få kalorier. De eneste unntakene er tett sjøfiske som ål, sild, laks, makrell og tunfisk. Panerte fisk smaker veldig bra selvfølgelig, Männer panaden fetti pannen det er nesten magisk. Det er bedre og kalorifritt hvis du steker fiskenes natur i lite fett eller småkoke og deretter dryss med friske urter og en liten parmesan nackten gratinert under grillen.

 

  1. Naturlig Yoghurt

Naturlig yoghurt er fantastisk mat på diett, fordi den inneholder mye kalsium og protein. Med bare noen få kalorier er dette en god slankemat som metter bra. Du kan nyte det rett av boksen eller med noen dråper honning eller en halv teskje syltetøy. Fersk frukt utfyller yoghurt veldig bra.

 

  1. Tofu

Hvis du ikke liker kjøtt, prøv en tallerken med tofu. Prøv dette med asiatiske grønnsaker med ris, og du har allerede en deilig, kalorifattig tallerken. I helsekostbutikken og apoteket med egen biomarkør, finner du et større tofu-tilbud. Mandel tofu eller basilikum tofu smaker godt i en salat og er en god ingrediens til kjøkkenet.

 

7. Salat

«Spis en salat før du spiser et måltid hvis du vil gå ned i vekt», er et kjent kostholdstips. Salat i seg selv har få kalorier og fyller magen. Det er en av de beste matvarene for vekttap. Vær oppmerksom på dressing. Svært oljete sauser kan gjøre en salat til en kaloribombe. Dressinger med yoghurt eller med buljong og eddik er mye bedre.
Også ekstrakter i salat som krutonger, tunfisk, oliven, feta eller hardkokte egg gir ganske mange kalorier. Bruk dem sparsomt.

 

8. Poteter

Poteter har et rykte for å være en fettforbrenner. 100 gram potet har bare 70 kalorier, mye næringsstoffer og de metter lenge. Sammen med urtekvark har du en deilig og veldig kalorifattig middag på bordet, som også smaker godt.

9. Melk

I tillegg til naturlig yoghurt er melk noe som tilhører gruppen av mat til slanking. Du kan drikke den som en matbit. På grunn av et høyt proteininnhold så metter det lenge. Også godt: blande med litt frukt/bær.