Naturlig testosteron tilskudd: Trenger du det? 2018-03-16T15:10:02+00:00

Testosteron Tilskudd for Menn - Fungerer det?

2018 er året hvor nordmenn har fått øynene opp for naturlig testosteron tilskudd. Dette er blitt meget populært på det norske markedet og er bevist til å redusere den negative effekten av lavt testosteronnivå. Maxulin er et av de mest populære alternativene og produseres av Norvital, som samarbeider tett med faglig kompetanse på kosthold, ernæring og mosjon. I denne artikkelen skal vi se på norske kosttilskudd og hvorfor testosteron er blitt så populært blant menn. 

Nedenfor har vi inkludert våre anmeldelser av det vi mener er topp 3 kosttilskudd, basert på pris og kvalitet. Har du erfaringer med andre kosttilskudd så vil vi gjerne høre om det!


Topp 3 i 2018

1. Norvital Maxulin

2. ManUp

3. Manvirile

Norvital Maxulin

 • Norvital er en av de største leverandørene av kosttilskudd i Norge           
 • Maxulin er et nytt kosttilskudd på markedet og er spesielt utviklet for menn
 • Reduserer de negative konsekvensene som følger av et lavere testosteronnivå
 • Gir mer energi, økt muskelstyrke og opprettholder forbrenningen
 • Ulempe: kan kun bestilles på nett, men har en enkel og rask leveringstid.

Konklusjon: Norvital Maxulin er anbefalt av oss. Bestiller du via lenken nedenfor kan du få en prøvepakke til halv pris.

Trykk her for beste pris på Maxulin

ManUp

 • 100% naturlig preparat bestående av godt utforskede ingredienser.
 • Trygt for alle å bruke
 • Brenner fett, bygger muskler og forhøyer din sinnsstemning.
 • Ulempe: lite dokumenterte effekter
 • Konklusjon: Et godt produkt for en piggere og sterkere kropp

  Trykk her for beste pris på ManUp

  Manvirile

 • Har en naturlig oppkvikkende effekt
 • Gir deg mer energi og øker utholdenheten din
 • Forbedrer konsentrasjonen din og reduserer stress
 • Ulempe: få kilder som bekrefter effekten av produktet
 • Ulempe: kun abonnement
 • Konklusjon: Et produkt som kan bestilles via nett

  Hvorfor du bør bruke testosteron tilskudd:

  Testosteronfremmende middel er et spesielt idrettssupplement som brukes til å øke testosteronnivået hos menn på en naturlig måte.

  Slike medikamenter består oftest av vitaminer, naturlig forekommende elementer og planteekstrakter. Det finnes selvfølgelig også syntetiske kosttilskudd, men her er det snakk om de naturlige midlene.

  Testosteron som kosttilskudd er tilgjengelig som tabletter og kapsler.

  Så, hvorfor tar menn testosteronfremmende piller? Vel det finnes flere grunner til at menn gjør dette:

  • Testosteron har en direkte påvirkning på muskelmasse, styrke, energi, sexlyst og -evne, samt forbrenning.
  • Hormonnivåer hos menn er imidlertid lavere enn noen gang, delvis forårsaket av dårlig livsstil.
  • Testosteron tilskudd består av naturlige næringsstoffer som kan bidra til å øke testosteronnivået i kroppen.
  • Flere av disse naturlige næringsstoffene sin effekt har blitt vitenskapelig bekreftet i forskning.
  • Økt fysisk styrke.
  • Forhindre mannlig overgangsalder.

  Her er de 5 viktigste næringsstoffene du må se etter:

  1. Bukkehornskløver:


   Bukkehornskløver, eller fenugreek, er en populær urt som gir flere helsefordeler. Den stammer fra Nord-Afrika og India, men blir nå dyrket over hele verden til mat og medisin. Urten sies å kunne behandle en rekke helseproblemer.
   Noen undersøkelser tyder på fengureek kan redusere enzymer som konverterer testosteron til østrogen.
   I en studie i 2010 ble 49 menn gitt enten 500 milligram bukkehornskløver eller en sukker-pille. Forskerne konkluderte med at de som tok bukkehornskløver opplevde en større økning i fett-tap og styrke.
  2.  Vitamin D:


   Vitamin D er et fettløselige vitamin som produseres i huden når det blir utsatt for sollys.
   Den aktive delen av vitaminet fungerer som et steroidhormon i kroppen.
   I dag har en stor del av den norske befolkningen svært liten eksponering for sollys, noe som resulterer i lave eller mangelfulle nivåer av vitamin D.
   Ved å øke vitamin-D nivået i kroppen kan man øke testosteron og forbedre andre relaterte helsemangler, som for eksempel sædkvalitet.

    3. Tribulus terrestris


   Tribulus er en urt som har blitt brukt i århundrer i urtemedisin.
   Dagens forskning viser at den gir forbedret sexlyst og økt testosteronnivå.
   En 90-dagers studie hos menn med erektil dysfunksjon fant at tribulus forbedret den følte sexlysten og testosteronnivået med 16%.
   Tribulus gir best effekt hos menn med nedsatt seksuell funksjon og allerede lave testosteronnivåer. Den kan dermed hjelpe med sexlyst og bedre sædkvalitet, samt økt testosteronnivå.

   4. D-asparaginsyre


   Aspartinsyre er en aminosyre som hjelper menneskekroppen å produsere tilstrekkelige mengder essensielle aminosyrer. Alle aminosyrer som brukes av menneskekroppen bidrar til proteinsyntese, og er dermed viktig for muskelvekst og testosteronnivå i kroppen. De fleste testosteron-tilskudd inneholder D-asparaginsyre, ofte oppført som DAA eller D-Asp. Aspartinsyre kan også hjelpe til med spermkvalitet og produksjon. En 90-dagers studie ga D-asparaginsyre til menn med nedsatt sædproduksjon. Spermmengden doblet, fra 8,2 millioner spermer per ml til 16,5 millioner spermer per ml.

   5. Ginseng ekstrakt


   Dette ekstraktet som er avledet fra ginsengrot er et meget godt middel for menn med lavt nivå av testosteron. Ginseng bedrer prestasjonsevnen i forbindelse med fysisk aktivitet, men ekstrakt fra ginsengroten er også bra for hjernen og seksuallivet (les mer). 
   Ginsengekstrakt er en ingrediens som finnes i de fleste midler og medisiner som er rettet mot å forbedre seksuell funksjon hos menn og gjøre ereksjoner sterkere.
   Studier har vist at ginseng øker produksjonen av testosteron. I tillegg til å øke spermmengden. Derfor er det anbefalt å bruke ginseng for behandling av infertilitet og behandling av erektil dysfunksjon. 

  Kroppen din trenger hormoner

  Naturlige kosttilskudd som motvirker lave testosteronnivåer er utviklet for menn som trenger en effektiv løsning på lav ytelse og stagnerende muskelvekst. Kosttilskudd som forebygger lave testosteronnivåer gir deg en naturlig økning i muskelmasse og øker konsentrasjonen din på en trygg måte. Lineært med økt testosteron kommer mer maskulinitet og selvtillit. Rapporterte effekter er bedre humør og dypere søvn

  Alt for mange menn gjør denne tabben ved bruk av kosttilskudd

  Kosttilskudd og piller skal ikke erstatte et vanlig kosthold.
  Det er derfor viktig å trene som normalt. Kjøp av naturlig testosteron tilskudd er populært blant toppidrettsutøvere og andre karriereatleter. Det er anbefalt å bruke et kosttilskudd i minst én måned for optimal effekt.

  Hvordan fungerer mannlige kjønnshormoner?

  Det er en lang liste over ting som blir bedre med alderen. Men å bli eldre er ikke alltid bare gøy. Når det gjelder kroppen og aldring, så begynner man å se noen ugunstige endringer i styrke og muskelmasse ettersom vi passerer 30 års-alderen. Hva er årsaken? Testosteron.

  Faktisk, etter at du fyller 30 år, begynner de fleste menn å oppleve en gradvis nedgang i testosteron-nivå.

  Testosteron tilskudd er en sammensetning av ulike kosttilskudd som er rettet mot å naturlig øke testosteronnivåene dine. De kan fungere ved å øke testosteron direkte eller ved å redusere hormoner som er ansvarlige for å konvertere testosteron til østrogen. Disse kosttilskuddene er ment å hjelpe til å bygge større og sterkere muskler.

  Dette fungerer på en naturlig måte og vil ikke gi kroppen noen negative effekter. Det er med å redusere den negative effekten av lavt testosteronnivå, helt naturlig, og du kan lese mer om virkningene her. Den mentale kapasiteten, energien og konkurranseinstinktet vil oppleve en boost. Ved kjøp av naturlig testosteron fra norske leverandører vil du få 100% kvalitet og garanti.

  Kjøp av naturlige kosttabletter kan være en flott måte å bidra til en sterkere og piggere kropp. Uansett hva kjøp testosteronslags fysisk form du er i, så vil kjøp av en booster komme til deg til nytte. Vi ser at flere velger å bruke netthandel ved kjøp av kosttilskudd og vi har i denne artikkelen gitt deg våre 3 beste alternativer.

  Kjøp av testosteron tilskudd har de siste årene blitt veldig populært i Norge. Folk er mer bevisste på egen helse og ønsker å forbedre livskvaliteten gjennom naturlige tabletter. Takket være dagens teknologi og kommunikasjon er dette blitt mulig for kjøp ved noen få tasteklikk via data. Noen av de høyeste kvalitets produktene er kun tilgjengelig for kjøp via internett. Ved å bruke noen av våre rabattkoder vil du også få dette til en veldig gunstig pris. En sunnere livsstil er plutselig blitt veldig enkelt.

  Fungerer Maxulin kosttilskudd?

  Ja, sammensetning av sink, magnesium, vitamin B6 og Fenugreek optimaliserer kroppen din til å fungere på sitt beste. Det er de essensielle næringsstoffene du trenger for å redusere konsekvensene av et lavt testosteron-nivå og sammen med bukkehornkløver kan du få et løft i riktig retning mot en bedre sexlyst og mer energi.

  Naturlige kosttilskudd bidrar til å stimulere kroppen til å produsere mer testosteron for å støtte muskelvekst og andre funksjoner. Det er en lang liste over ting som blir bedre med alderen, men kroppen utvikles ikke alltid slik man håper på. Da er det viktig å tenke over hvilke næringsstoffer du putter inn i kroppen.

  Hvordan bruke testosterontilskudd?

  For å oppnå ønsket effekt, bør du vite nøyaktig hvordan du skal ta en bestemt testosteronpille fra et bestemt merke. Derfor kommer hvert supplement med et eget doseringsregime som må følges nøye.

  Du må alltid nøye lese gjennom retningslinjene for inntak på etiketten og medfølgende brosjyre. Varigheten for inntakene er vanligvis en måned.

  Du bør imidlertid huske på at de positive effektene ved inntak av disse mirakuløse pillene varer så lenge du inntar de.

  Hvordan få best effekt av et testosteron tilskudd

  Mange menn tror at de beste testosteronmidlene på markedet fungerer som magiske piller som umiddelbart vil løse alle deres problemer med lave testosteronnivåer. Men det mange glemmer er at livsstil er en avgjørende faktor som påvirker helsen til enhver person i stor grad. Så, la oss gå gjennom de viktigste aspektene ved en sunn livsstil som kan, og bør, være en integrert del av en kompleks tilnærming til behandling av naturlig lavt testosteronnivå.

   

  1. Balansert kosthold

  Hormonell balanse er i stor grad avhengig av et godt kosthold, og testosteronnivå er ikke et unntak.

  Din tilnærming til daglig diett bør være nøye gjennomtenkt hvis du vil opprettholde et stabilt testosteronnivå. Man bør helst ikke svinge fra et ytterpunkt til et annet, hvilket betyr at både streng diett og et overflødig kaloriinntak begge er fiender for testosteronnivået. Fett, proteiner og karbohydrater er minst like viktige for hormonnivået som vitaminer og mineraler.

  Proteininntak er avgjørende for normale testosteronnivåer og bidrar til vekttap.

  Sistnevnte er også uerstattelig for økt produksjon av dette hormonet. Derfor bør du ikke ekskludere kjøtt, melkeprodukter og egg fra ditt kosthold. Men for å oppnå ønsket effekt bør proteinnivået være moderat. Det vil si at det ikke bør overstige 20 - 30% av det daglige inntaket av mat. Effekten vil da bli motsatt enn det man forventer.

  Ifølge funn fra studier skal motstandstrening støttes opp med inntak av karbohydrater for å oppnå normale testosteronnivåer og høy ytelse innen sport. Dessuten viste en undersøkelse at lavkarbodietter, selv i sammenheng med et høyt inntak av proteiner, fører til økning i kortisol og reduksjon i testosteron.

  Hvit ris, rotgrønnsaker og frukt er alle gode kilder til karbohydrater som kroppen virkelig trenger.

  Forskere fant også sunt fett er uerstattelig for et stabilt testosteronnivå. Saken er den at kroppen din ikke vil være i stand til å syntetisere dette hormonet uten tilgangen til nødvendig mengde fett, spesielt kolesterol.

  Du trenger primært flerumettede og enumettede fettstoffet, som finnes i fet fisk, østers, planteoljer, frø og nøtter.

  Dersom du spiser fett, proteiner og karbohydrater i moderate mengder, vil du slippe løs potensialet kroppen din har til å produsere testosteron.

   

  2. Ta en lege-test

  Hver mann bør hele tiden ha kontroll over egen helse for å kunne leve sitt liv til fullt ut. Menn over 45 år har en høyere risiko for å utvikle ulike helseproblemer, inkludert hormonell ubalanse. For å unngå slike problemer, bør man gjennomgå hensiktsmessige tester. Testing av skjoldbrusk er en av dem.

  Denne testen gjør at legen kan sjekke om skjoldbruskkjertelen fungerer som den skal. Hvis denne kjertelen ikke utfører sine oppgaver i kroppen og syntetiserer nok hormoner, utvikler man hypotyreose, også kalt lavt stoffskifte.

  Dersom dette skjer, vil stoffskiftet ditt senkes og testosteronnivået stupe. Dette kan til slutt resultere i testosteronmangel.

  Ukorrekt funksjon i skjoldbrusken kan også føre til nedgang i energinivå og velvære totalt sett.

  Ønsker du virkelig å være frisk og føle deg bra, bør du gjennomgå en test av skjoldbruskkjertelen fra tid til annen. Daglig inntak av riktige medisiner bidrar til å overvinne lavt stoffskifte dersom man skulle lide av dette.

   

  3. Bli kvitt stress

  Dessverre er stress og følelsesmessig utmattelse et stort problem som ligger og venter på enhver mann ved ethvert skritt man tar i den moderne verden. I dag er utbrenthet en konstant tilstand for mange menn. Dette medfører selvsagt stor skade på mange menns helse. Stress drenerer vitalitet og påvirker følelsesmessig tilstand. Dessuten er dette også farlig for nervesystemet. Naturen er her klok, og kroppen til en mann som ikke er utsatt for stress, kan produsere mer testosteron.

  Så, forsøk å forhindre stress, stoppe angst, unngå stressende situasjoner og kontroller deg selv og dine følelser. Du bør derfor lære deg stressmestring. Dette vil virkelig få positive virkninger for deg, ikke bare når det gjelder testosteronnivå, men også når det gjelder generell livsforbedring og livskvalitet.

   

  4. Moderat fysisk aktivitet

  En stillesittende livsstil er en annen plage for den moderne sivilisasjon. Og dette er en alvorlig plage for menn. Er nivået av fysisk aktivitet minimal, vil testosteronnivåene reduserer med jevn fart. Styrketreningsøvelser er en velprøvd metode for å øke nivåene av testosteron. Dermed har ulike styrkeøvelser alltid bidratt til å øke nivåene av mannlige kjønnshormon. Som et resultat øker testosteronnivåene etter hver trening.

  Maksimal hormonkonsentrasjon i blodet rapporteres umiddelbart etter trening. Og effekten av dette varer hele dagen gjennom. Det er imidlertid viktig å forsikre seg om at den fysiske aktiviteten er moderat. Saken er den at for mye høyintensitetstrening kan gi et uønsket resultat. Men selv om du av en eller annen grunn ikke har muligheten til å trene i et treningsstudio, er ikke dette noe problem. Bare forsøk å bevege deg så mye som mulig gjennom en dag. Selv enkel gange vil være til stor nytte.

   

  5. Sunne mengder søvn

  Dyp søvn av høy kvalitet legger til rette for betingelser som trengs for å produsere en tilstrekkelig mengde testosteron. Hvis en mann ikke har nok søvn regelmessig, spiller det ingen rolle hvilke medikamenter han bruker. Hormonnivåene vil uansett forbli lave.

  I gjennomsnitt må du sove minst 8 timer per natt for å holde deg frisk. Ønsker du at din nattesøvn skal kunne bidra til maksimal testosteronproduksjon, er du viktig å sørge for at søvnen blir behagelig. Soverommet bør da ikke overstige 21℃. I tillegg bør du lufte soverommet grundig før du legger deg om kvelden, frisk luft har stor påvirkning på kroppens helse. Før man legger seg bør man heller ikke overbelaste magen med tunge fettstoffer eller innta væske som inneholder alkohol eller koffein. Til slutt er det verdt å nevne at man bør unngå intens fysisk aktivitet rett før sengetid.

  Fordelene med testosteron

  1. Økt styrke

  Testosteron er nøkkelhormonet som er ansvarlig for å øke kroppen muskelstyrke. Muskelstyrke er en viktig faktor for mange idrettsutøvere, blant annet sprintere, fotballspillere, skiløpere, vektløftere og ishockeyspillere. Økt muskelstyrke er blant de første endringene du vil merke når du begynner med testosteronpiller. Ved å kombinere testosteronfremmende midler, solid trening og et godt kosthold, kan du bygge opp muskelstyrken din mye raskere enn det som ville vært tilfellet uten denne boosteren. For idrettsgrener som krever høy utholdenhet, som for eksempel svømming og langdistanseløping, er slike medikamenter også svært effektive for å bygge opp utholdenheten gjennom større muskelmasse.

   

  2. Testosteron kan bekjempe depresjon

  Dersom du har vært i kamp mot depresjon, kan det være på grunn av lave testosteronnivåer. Forskere har kommet frem til at menn som lider av depresjon, vanligvis har mangelfulle testosteronnivåer. Selv om forskerne ikke har klart å finne ut om det er lavt testosteronnivå som forårsaker depresjon, eller om det er depresjon som forårsaker lave testosteronnivåer, har forskning vist at noen menn som lider av depresjon, rapporterer forbedring av humør og andre depresjonssymptomer etter at de har gjennomført legerettet testosteronbehandling.

  3. Økt muskelmasse

  En av fordelene med testosterontilskudd er at de øker størrelsen på musklene og muskelmasse.

  • Det stimulerer produksjonen av muskelvev på en langsom og stabil, men også mye sikrere, måte enn det steroider gjør.
  • Det beste er at muskelgevinsten ved å ta naturlige testosteronpiller er mye mer bærekraftig enn muskler som er oppnådd ved hjelp av steroider.

  4. Redusert fettprosent

  Testosteron er ikke bare effektivt for å bygge muskelmasse, men også svært effektivt for å forbrenne fett. Sammenlignet med det kvinnelige hormonet, østrogen, har det en motsatt effekt på kroppen. Østrogen, det dominerende hormonet hos kvinner, oppfordrer kroppen til å lagre fett, mens testosteron oppfordrer til forbrenning av fett. Dette er hovedgrunnen til at sunne kvinner med normal vekt har mye høyere proporsjoner av kroppsfett enn friske menn med normal vekt.

  Når du begynner med testosteronforsterkere, vil du derimot ikke merke en stor forskjell når det gjelder kroppsvekt. Dette skyldes det faktum at du vil erstatte fettet du forbrenner med muskler, og muskler er mye tettere og tyngre enn fett. Du vil imidlertid både se bedre ut og føle deg bemerkelsesverdig bedre enn før.

  5. Testosteron øker ønsker om dominans og makt

  Forbindelsen mellom testosteron og dominans er blitt bevist gjennom en rekke studier. Testosteron motiverer menn til å oppnå og opprettholde sosial status. Ønsket om dominans kan være en dårlig ting dersom det fører til kriminell oppførsel, men det er samtidig drivkreftene bak målene om suksess, samtidig som det motiverer menn til å motstå undertrykkelse og pengemakt, og det kan til og med hjelpe menn med damene…

  6. Forbedret seksualdrift

  Testosteron er i stor grad ansvarlig for kjønnsdriften hos menn, og interessant nok hos kvinner også. Flere studier har vist at høyere nivåer av dette hos både menn og kvinner forbedrer libido og seksualdrift. Det bidrar til å motvirke de negative effektene av overdrevne stressnivåer som ofte skyldes lav libido. Mange mennesker som bruker testosteronforsterkere, merker en betydelig forbedring i kjønnsdriften.

  7. Testosteron øker toleransen for risikotaking

  Testosteron har en sterk sammenheng med ens villighet til å ta risiko. Studier viser at menn med lavt nivå av makt og status, men med høye nivåer av testosteron, er motiverte til å ta risiko for å oppnå status og styrke. På den annen side er menn med et høyt testosteronnivå, som allerede besitter makt og status, mindre villige til å ta risiko, fordi de ønsker å holde fast på det de har.

  Testosteron er ingen magisk pille

  Mens det ville være fint å kunne kjøpe et testosteron-tilskudd fra den lokale nærbutikken og se testosteronnivåene dine gå opp automatisk, så eksisterer ikke en slik magisk pille. For å få best effekt av et testosteron tilskudd er det anbefalt å følge disse retningslinjene:

  1. Løft tunge vekter
  2. Få nok søvn
  3. Ikke ha for mye kroppsfett
  4. Sunt og variert kosthold

  Hvis du har en tilstand som forårsaker lavt testosteron, kan det være lurt å oppsøke en lege.   Ellers er trinnene vi skisserte over, veien å gå.

  Konklusjon:

  Mange testosteron tilskudd fungerer, men noen gjør det ikke.

  Kosttilskudd-bransjen ble regulert tidlig på 1990-tallet. Selv om dette hadde en positiv effekt (krav til forskning), var ulempen at mye pseudo-forskning kunne manipuleres. Ved hjelp av rotte-studier og små enkelt-studier ble det lett å lage grandiose påstander som ikke stemmer i praksis.

  Det viktigste du gjør ved bruk av kosttilskudd er å gjøre research og vite hva du putter inn i kroppen din. Det finnes sterke og effektive kosttilskudd der ute, og de bør tas på en fornuftig måte.

  Finn ut eventuelle mangler i kostholdet ditt, finn dine mål og identifiser deretter kosttilskudd som du kanskje trenger.

  Kosttilskudd kjøpt i Norge vil gi meget god effekt dersom du velger det. Ved å lese anmeldelser og gjøre deg opp noen egne meninger vil du kunne velge selv. Det er likevel ingen grunn til å vente med å komme igang. Vi har nå gitt deg de ressursene nødvendig for at du skal kunne kickstarte din kroppsforandring. Lykke til!

  Sjekk også ut: