Mer enn 70 000 personer besøker Frisky.no hver måned.

Hos oss finner du artikler som er basert på evidens og forskning,
med et skråblikk på populærdietter og populævitenskap. 
 

En idé


Frisky ble startet med ett enkelt mål. Vi ønsker å gjøre det enklere for andre å gjøre sunne valg for sin egen helse, uten all den forvirringen som man kanskje finner andre steder. 


En begynnelse


Det hele startet i 2014 ...

... Og mye var annerledes på den tiden! Da Frisky ble opprett, så var det få som hadde trodd at interessen for helse, vekttap og kosthold i Norge skulle bli så stort. Folk er nå mer bevisste på egen helse enn noen gang tidligere. 

Mye har endret seg hos oss siden begynnelsen. Fra det som startet som et enkelt hobbyprosjekt, har nå vokst enormt, alt takket være støtte fra våre lesere. Teamet her på Frisky har utvidet seg raskt de siste årene, noe som betyr at vi kan gi våre lesere enda flere høykvalitets og  forskningsbaserte artikler! 


Vårt mål


Med denne store, nyfødte interessen i Norge for helse og kosthold er det nå viktigere enn noen gang at vi kan finne de gode og riktige rådene. Det finnes nok av folk som er villige til å gi ut villedende informasjon i bytte mot raske penger. Det har derfor vært helt essensielt, fra starten av, at denne nettsiden har gitt ut informasjon som er basert på forskning og kildekritisk info. 


Annonsering


Frisky.no mottar finansiering fra annonser, sponset innhold og andre partnerskap, slik som affiliate-programmer. Slike inntekter gjør det mulig å dekke et bredt spekter av tema og skape en bedre opplevelse for våre brukere. Vi har alltid en objektiv tilnærming i våre artikler og tillater ikke sponsorer som ønsker å påvirke vårt innhold. 


Kontakt oss


Spørsmål om annonsering, samarbeid eller andre tilbakemeldinger kan sendes til sunniva@frisky.no.

Du kan også sende en mail direkte til noen av de andre i teamet på: fornavn@frisky.no.

Vi leser alle mailer, men har dessverre ikke anledning til å svare på alle spørsmål. Vi har heller ikke mulighet til å gi ut råd om personlig helse, kosthold eller medisiner via email.


Redaksjonelle retningslinjer


Frisky.no skal i tiden fremover levere kildekritisk info med et skråblikk på populærdietter og populævitenskap. Alle påstander skal vektlegges i presentasjon av publiserte studier og evidens.

Våre skribenter skal ha en idrettsfaglig, helsefaglig og/eller journalistisk utdannelse. Artikler må være godkjent av kvalifisert personell innen gitte fagområde, slik som en klinisk ernæringsfysiolog eller lege.

Vi gir ut råd som er i tråd med hva norske myndigheter mener om vekttap:

  • Skal du gå ned i vekt, må du innta færre kalorier daglig enn du forbrenner. 
  • Den beste måten å gå ned i vekt på er å endre livsstilen.
  • Rask vektnedgang og «slankekurer» som er urealistisk å holde på sikt gir sjelden varig vekttap.