Smoothie-maskin: Hvilken er best? 2017-09-19T10:14:59+00:00

Smoothie Maskin: Hvilken er best?

 

Det ser ut til at artiklene jeg har postet her om smoothie-oppskrifter er blitt ganske populære – så populære at folk faktisk skriver og ber om mer. Det er flotte nyheter!

Jeg slo av en prat med en venn her om dagen der vi diskuterte noen av mine favoritt smoothie-oppskrifter, da vennen plutselig spurte meg:»Hvordan velger jeg den beste blenderen å lage disse smoothiene med?» Dette spørsmålet kom litt overraskende på meg, for jeg trodde at alle blendere ble skapt like. Etter å ha undersøkt litt, kan jeg endelig fortelle deg at det faktisk er vanskelig å kjøpe den beste blenderen for laging av smoothies.

Juicer vs. blender vs. kjøkkenmaskin

Vet du forskjellene mellom juicer, blender og kjøkkenmaskin? Vet du hvilken som er best for dine smoothies?

Juicer

Når det gjelder det å få juice fra frisk frukt og grønnsaker, er juiceren perfekt å bruke. Den river opp alle fibrene, som så blir fjernet mens frukt- eller grønnsaksjuicen pent drypper ned i glasset ditt. Dersom du ønsker fersk juice, kan juiceren være din bestevenn.

Blender

Trenger du å gjøre noe fast til væske?

Du trenger blender en, for blenderens blad vilgjør ealt du plasserer i muggen flytende. For smoothies og drikker finnes det ikke noe bedre enn en blender.

Kjøkkenmaskin

Bladene på en kjøkken maskin er laget for å skjære og kutte mer enn å lage puré. Du vil finne ut at denne maskinen vil spare deg både tid og krefter når du lager mat, for du trenger ikke å kutte opp noe. Bare slipp ingrediensene du ønsker å kutte opp i maskinen, og «Voila!»

Altså,når det gjelder smoothies, er blenderen den beste maskinen du kan ha på kjøkkenbenken din. Bare hell melk, yoghurt, iskrem, vann, soyamelk,mandelmelk eller fruktjuice ned i muggen og deretter frukt, grønnsaker, nøtter, bær eller sjokolade, hva enn du måtte ønske for å lage din smoothie, og skru den på. Innen sekunder har du den perfekte smoothie.

Grunnen til at jeg vil anbefale å bruke blenderen,er fordi den ikke trekker ut juicen fra frukten – den bare forvandler frukten til juice. Det betyr at alle de sunne fibrene fra frukten fremdeles befinner seg i blenderen.

Dersom du prosesserer frukten, får du kun enkle sukkerarter som ikke vil være like bra for helsen eller kostholdet ditt. Med fibrene tilsatt, får du kompleksesukkerarter som vil gjøre frukt juicen sunn!

Men vent nå litt! En juicer har sin plass på kjøkkenet ditt den også. Du ønsker kanskje ikke tonnevis av fibre når du lager grønne shakes eller sunne smoothies av grønnsaker. Du kan prosessere noen av fruktene eller grønnsakene med juiceren for å trekke ut juice, og deretter helle det ned i blenderen sammen med resten av de rå ingrediensene du skal «smoothe”.

Dette betyr at du fortsatt får mye fibre, men ikke så mye at du blir nød ttil å plukke det ut fra mellom tennene dine. Dersom du lager grønne smoothies, gulrot-smoothies, bete-smoothies eller smoothies med frukt som ananas eller eple, vil du ønske å ha både juicer og blender tilgjengelig.

 

Utfordringen med blendere

Det som gjør det vanskelig å kjøpe den beste blenderen for laging av smoothies, eller det å kjøpe den beste blenderen for juicing, er det faktum at alle blendere er så like. De ser mer eller mindre like ut, og de ser ut til å fungere omtrent likt. Nøkkelen til å velge den riktige blenderen for smoothies eller juicing, er imidlertid:

  • Se etter en som er enkel å rengjøre
  • Se etter en som er holdbar
  • Se etter en med kraft

Med disse tre tipsene har du utgangspunktet du trenger for å kjøpe den beste smoothie-blenderen!

Husk: Finn en blender med mugge og blader som du enkelt kan erstatte. Hold deg til vanlig benyttede merker som Oster eller Cuisinart da du enkelt kan finne en reservedel på nettet eller i butikker når muggen går i stykker – noe den til slutt vil, uansett hvor godt du tar vare på den!

La oss gå litt mer i detalj om hvilke egenskaper du trenger å finne i en god smoothie-blender:

Motor

​Dette er en av de viktigste aspektene ved blenderen din. Du trenger en kraftig motor etter som den må drive bladet til å skjære gjennom is, frossen frukt og grønnsaker som gulrøtter og selleri.

Motoren din bør ha en kraft på minst 350 watt, men 500 eller 600 watt vil være enda bedre. Det viktigste å huske på er at motoren din ikke bare bør være kraftig, den må være laget for å vare også!

Selv om den måtte være kraftig, vil en dårlig konstruert motor dø ut ved tungt bruk – og det å lage smoothies hverdag regnes absolutt som tungt bruk i min bok!

Base

Basen på en blender kan kanskje ikke virke som noen big deal, men den avslører vanligvis hvor dan blendermotoren er. Det er ikke noe galt med en plastbase, men de solide metallbasene vil nesten alltid være et bedre alternativ.

 

Kjenn på vekten av basen når du tester ulike modeller. Dersom basen føles tung, betyr dette vanligvis at motoren er ganske kraftig – og har mer enn nok dreiemoment til å drive bladene.

Innstillinger

Trenger du 10 til 12 forskjellige hastigheter for å lage en god smoothie? Ikke egentlig.

Du trenger i utgangspunktet tre innstillinger: pulsinnstillingen til å først kutte opp ingrediensene, en middels hastighetsinnstilling for å forvandle opp hakkede matvarer til væske og en høy hastighetsinnstilling for å forvandle væsken til en glatt, kremaktig drikk som selv gudene ville nippet til.

Så lenge du har disse tre innstillingene, er du klar for smoothie-tid!

Blender muggen

Bortsett fra motoren, er blender muggen det viktigste elementet på apparatet. Du trenger en mugge som er sterk og holdbar etter som du vil kutte opp is, frosne matvarer samt harde grønnsaker og frukt i denne tingen.

En slitesterk glass mugge er ditt beste valg når det kommer til smoothies fordi den vil takle det tunge bruket. Dersom du har lett for knuse ting, vil en blender mugge av metall være like holdbar – men den vil ikke knuse dersom du mister den.

Ulempen ved en metall mugge er at du kan ikke se hvordan drikken din ser ut.

 

Renslighet er en dyd

Det å finne en blender som er lett å rengjøre kan være en utfordring. De fleste blendere krever at du må skru løs og fjerne bladene fra bunnen av muggen fordi du vil trenge å skylle av væsken som har sivet ned mellom pakningen og plasten som holder bladene oppe.

Deter bare sånn livet er, og dette er noe du må gjøre hver gang du bruker blenderen. Bare sørg for at det er lett å skru det på igjen!