Sovetabletter uten resept: Kjøp på nett i Norge (Sammenligning)

søvnløshet

Sovetabletter viser seg å være utrolig nyttig for folk som ikke får sove ordentlig om natten, selv etter de gjør sitt beste for å bli kvitt søvnforstyrrelser. Men så snart en person finner ut at han eller hun regelmessig ikke klarer å sove ordentlig om natten, bør vedkomne ikke straks ty til sovetabletter da de fleste sovetablettene på markedet kommer med uønskede bieffekter.

Før man i det hele tatt går fram og behandler søvnproblemer med sovetabletter, er det viktig å evaluere årsaken til søvnforstyrrelsen, da søvntabletter ikke vil gi en varig løsning i tilfeller slik som for eksempel om en person ofte opplever søvnproblemer om natten på grunn av mangel på en bestemt kroppsnæring eller på grunn av høyere inntak av koffein. Derfor er det i slike tilfeller essensielt å ta tak i disse underliggende årsakene til søvnproblemene først for å forsikre skikkelig og tilstrekkelig søvn om natten.

Likevel kan kontinuerlig og vedvarende problemer en person opplever med søvn om natten tvinge vedkomne til å oppsøke en lege for å få råd, og hvis legen diagnostiserer han eller henne med søvnløshet og gir vedkomne en resept på sovetabletter slik som Ambien eller Sonata, er det ingen annen utvei enn å velge disse sovetablettene.

Men hvilke er de beste sovetablettene? Det er et spørsmål som forundrer alle som er ivrige etter å få tak i sovemedisiner for å få slutt på søvnproblemene så fort som mulig. Dette er fordi det finnes en hel rekke reseptbelagte sovetabletter tilgjengelig på markedet og blant alle disse tablettene er det virkelig vanskelig å skille ut den beste sovetabletten.

6 faktorer som påvirker din søvn

Husker du hvordan det føltes å få en god natts søvn? Eller er det kanskje alt for lenge siden sist? Hadde det ikke vært flott å våkne opp uthvilt, forfrisket og klar til å nyte livet? Naturlige sovetabletter kan være svaret! Om du studerer kroppen din litt og finner ut hvordan den fungerer, kan du plutselig sove som et spedbarn innen noen få korte uker eller så snart som en uke ettersom sovemedisinen begynner å fungere.

 • 1
  Inntak av alkohol før leggetid kan faktisk forhindre deg i å få en god natts søvn. Allmenn kunnskap forteller oss at alkohol bør gjøre deg søvnig, men alkohol kan faktisk forstyrre søvnen og holde deg våken.
 • 2
  Nyfødte babyer sover 15 til 18 timer om dagen, men sover mindre ettersom de blir eldre. Å gjenskape samme tilstand som gjorde at du sov uforstyrret som spedbarn kan faktisk hjelpe deg å sove igjen.
 • 3
  Urter, kosttilskudd og spesielle massasje-teknikker kan hjelpe deg å gjenskape samme søvnforhold som forbindes med å kunne få en god natts hvile og overvinne søvnløshet. Disse er billige og finnes lett tilgjengelig i de fleste helsekost-butikker.
 • 4
  De fleste farmasøytiske sovetabletter kurerer ikke de underliggende årsakene til søvnløsheten din og kan faktisk gjøre den verre. Faktisk, er farmasøytiske sovepiller en av de ledende årsakene til søvnløshet fordi kroppen din utvikler en toleranse og avhengighet av dem som ofte leder til tilbakefall av søvnløshet.
 • 5
  Mat som inneholder koffein eller alkohol kan gjøre det vanskeligere å sove.
 • 6
  Medikamenter kan bidra til søvnløsheten ved å gjøre deg søvnig om dagen eller ved å holde deg våken.

Naturlige søvntabletter er en flott måte å behandle søvnproblemene på. Disse naturlige midlene mot søvnløshet er meget trygge og effektive for folk flest. Det er viktig å først identifisere akkurat hva som forårsaker søvnproblemene dine før du tar ethvert produkt som behandling!

Hvordan man effektivt bruker sovetabletter

Livet går opp og ned og svinger både til venstre og høyre. Derfor er det mange som refererer til livet som en sprø berg-og-dal bane som vender seg og svinger i alle retninger, fylt med følelser og samhandlinger mellom personer fra mange forskjellige bakgrunner. Det tilbyr forskjellige overraskelser og spennende øyeblikk som en ikke forventer å oppleve og ofte viser det oss de mange forskjellige mysteriene bak vår eksistens i verdenen.

Men ofte møter vi problemer som virkelig utfordrer grensene våre. Men, vi trenger dog ikke å være paranoide om å finne de beste midlene og løsningene til problemene våre i dag, siden disse sovemidlene vil være med oss på reisen helt til pinen og søvnproblemene forsvinner fullstendig.

Om du følger disse enkle tipsene kan det både hjelpe deg med helsen og forbedre livsstilen din. Her har du imidlertid noen måter du kan forhindre søvnvansker om natten slik at du får så god søvn som mulig.

1. Ha et balansert kosthold

Innta en balansert diett som inkluderer gode mengder mat som både fremmer styrke, energi og næring for hud og hår. Ikke bare får du bedre immunforsvar, du gir også næring til kroppen i form av vitaminer og mineraler som gir bedre helse og bedre form. Derfor formidler alltid eksperter at man ved å innta næringsrik mat vil forbedre velværet, både fysisk og psykisk.   

2. Unngå dehydrering

Ja! Om du unngår dehydrering og drikker nok vann kan det hjelpe til å forhindre søvnløshet og søvnforstyrrelser hver natt. Siden væsken inni kroppen hjelper til med å regulere søvnhormoner og aktiverer dem slik at de kan gjøre det de skal. Så om jeg var deg ville jeg drukket 8 til 10 glass vann daglig uten å tenke meg om to ganger.

3. Unngå stress

Ja! Å unngå stressende aktiviteter og andre ting som forårsaker stress kan også hjelpe deg å unngå søvnforstyrrelser om natten, da du er avslappet og rolig til sinns. Det er grunnen til at spesialister alltid anbefaler at det er en god idé å jevnlig ta pause fra stressende ting i livet.

4. Ta sovetabletter

Hvis du ikke kan unngå forekomsten av et søvnløshetsangrep er det best at du tar sovetabletter for å hjelpe til. Videre, har du nå forsikret deg om at du aldri får de mørke sorte posene under øynene siden du nå får sove veldig godt. Aller viktigst, har disse sovetablettene blitt testet med bevist effekt over tid.

Men viktigst av alt, med dette produktet slipper du å stresse og bekymre deg over hvordan du skal få sove skikkelig om natten. Med dette meget effektive produktet er du fri fra smerten og sorgen på en-to-tre. Så jeg antar at du ikke lengere har lyst til å kaste bort tiden og kreftene dine på å finne andre produkter.

Naturlige sovemedisiner og naturlige sovemidler

Om du sliter med å få en god natts søvn, kan det hende du har vært fristet til å prøve naturlige sovetabletter. Når du lider av søvnløshet kan livet på jobb så vel som hjemme bli kraftig påvirket ettersom at du antakelig vil føle deg utmattet og ha vanskeligheter med å konsentrere deg.

Legen din kan hjelpe deg ved å gi deg en resept på tabletter eller konsultasjon alt ettersom om det er en åpenbar underliggende årsak til de søvnløse nettene. Om du nylig har opplevd et dødsfall, slitt med helsen eller har pengeproblemer kan det være til stor hjelp å snakke med noen om det.

Enkelte ønsker ikke å ta reseptbelagt medisin og mener at urtemedisin er bedre. De kan ha rett, men du må være oppmerksom på at reseptbelagte tabletter blir ekstensivt testet og forsket på før de slippes på markedet. Det samme kan ikke sies for urte- og naturlige midler.

Johannesurt kan hjelpe deg om søvnmangelen din er relatert til depresjon. Men vær varsom da studier har vist at det nesten er like vanskelig å slutte å ta disse tablettene som reseptbelagt medisin. Om du lider av depresjon burde du også søke hjelp og råd fra legen din. Johannesurt og de fleste andre urtemedisiner er ikke trygge for gravide eller ammende kvinner eller barn.

Humle, kamille og pasjonsblomst har blitt brukt i århundrer og er tilgjengelige i form av drikke eller tabletter. Du kan også vurdere å lage en smoothie for å hjelpe deg å sove. Bruk mandelmelk da den inneholder naturlige beroligende midler i form av magnesium og tryptofan. Legg til en skje med havregryn som inneholder melatonin, dette hjelper til med å forebygge søvnløshet. Legg til en banan for ekstra melatonin, serotonin og magnesium. Avslutt med en skje honning så bør du ikke ha noen problemer med å få en god natts søvn.

Denne smoothie oppskriften er også flott for de som lider av milde depresjoner da hjernene deres ofte har lite av de viktige nevrotransmitterene, melatonin og serotonin. Honning er et velkjent sovemiddel. Det virker ved å slå av nevrotransmittere som holder oss våkne. Forhåpentligvis vil du ikke lenger trenge å ta naturlige sovetabletter etter hvert som at kroppen din havner i en bedre søvnsyklus.

Naturlige sovetabletter uten bieffekter

Den vanligste sykdommen som finnes blant folk i verdenen er søvnrelaterte sykdommer. De fleste som lider av disse sykdommene sliter med å få søvn av god kvalitet som resulterer i søvnløshet og andre sykdommer. Om dette ikke behandles kan det lede til seriøse komplikasjoner inkludert hjertesykdommer og kreft. Den største årsaken til disse søvnrelaterte sykdommene er dårlig innemiljø slik som mangel på sollys som i sin tur resulterer i vitaminmangel.

Det finnes forskjellige sovetabletter tilgjengelig på apoteker som kan hjelpe å fremme søvn, men det anbefales å ikke bruke disse sovetablettene siden de kan forårsake flere bieffekter senere. Disse tablettene er også lette å bli avhengige av. Dermed er det bedre å unngå disse sovetablettene.

I stedet kan du bruke flere andre alternativer slik som naturlig mat og diverse urtetabletter. Rundt 1.6 millioner amerikanere bruker disse alternativene for å fremme søvn. Noen av alternativene vi anbefaler er som følgende:

Noe plantebasert mat er rikt på tryptofan, som spiller en stor rolle i å indusere søvn. Denne plantebaserte maten hjelper også å eliminere andre problemer slik som angst og fordøyelsesproblemer.

Melk:

Melk er hovedkomponenten som hjelper å indusere søvn. De fleste foretrekker melk før de legger seg for å få bedre søvn. Melk inneholder proteinet som gir bedre søvn. Proteinet man får fra melken heter alfa-laktalbumin og er rikt på komponenten tryptofan som kommuniserer søvn til hjernen.

Lavendel:

En viktig komponent som hjelper oss å overkomme søvnløshet er lavendel. Lavendeloljen er det beste naturlige alternativet til medisinering for søvnløshet. Lavendeloljen fremkaller døsighet. Eksperter foreslår at du kan legge lavendelen mellom puten og putetrekket. Dette vil definitivt forbedre søvnkvaliteten din.

Melatonin:

Melatonin er et hormon som finnes naturlig i kroppen vår og skilles ut om natten. Dette hormonet er det som forårsaker trøtthet og søvn. Hormonet utløses av mørket og holder seg stabilt til morgenlyset kommer frem. Den naturlige plantebaserte tablett placeboet er tilgjengelig i de fleste urteapoteker og denne tabletten viser seg å være den beste blant de naturlige sovetablettene da denne gir god søvnkvalitet.

Vendelrot:

Vendelrot er en naturlig urt som brukes til å behandle stress og søvnløshet. Denne kan tas både som kapsel og i flytende form. Denne vendelroten bør kun brukes i perioder på 4-6 uker og behandling bør stoppes etter det. Om urten ikke gir mer behagelig søvn er det best å konsultere med en lege da han eller hun vil kunne gi deg noen alternative kilder.

Reseptfrie sovetabletter som kan hjelpe deg å sove

Før du bestemmer deg for å bruke sovemedisin, bør du vite hva de beste reseptfrie sovetablettene er. Hvilke gir deg den beste søvnen uten uønskede bieffekter? Dessverre er ikke situasjonen såpass enkel. Sannheten er at de fleste sovetabletter du får over disk gjør stort sett akkurat det samme, enten de er et billigmerke eller et kjent merke.

De fleste sovemedisiner fungerer på grunn av antihistaminene de inneholder. Antihistaminer fungerer ved å lett undertrykke kroppens sentrale nervesystem, som gjør at du føler deg søvnig. Hovedproblemet som oppstår er at det tar en stund for kroppen å prosessere antihistaminene, som ofte leder til langvarig tretthet neste dag.

Noen ganger, når en person endelig får sove ved hjelp av sovemidler, finner de ut at de sliter med å våkne og sover lengere enn de ønsker. SØVNLØSHET ER NOE HERK! Vi har identifisert de to beste reseptfrie sovemidlene.

Samtidig som at farmasøytiske sovemedisiner oftest er veldig like, finnes det alltid naturlige alternativer. Noen sverger etter naturlige sovemidler og påstår at de er de beste reseptfrie sovetablettene du finner. De er dog litt vanskeligere å få tak i, og du kan måtte oppsøke en helse- eller fitnessbutikk for å finne det du leter etter.

Fordelene ved sovetabletter

Har du noen gang prøvd å gå fra øst til vest eller til og med far nord til sør på leting etter medisiner og løsninger for dilemmaet i kroppen din? I verste fall har du prøvd mange produkter allerede men ingen har gitt deg kuren du leter etter. Vel, om jeg var deg hadde jeg sluttet å lete fordi svarene er rett foran nesen din!

Ja, de er her og klare til å redde deg fra de smertefulle avbrytelsene av skjønnhetssøvnen din om natten. Ikke bare tilbyr disse sovemiddel produktene flotte og umiddelbare svar til problemene i livet ditt, men de har også fantastisk effekt på den holistiske utviklingen av ditt velvære. Du trenger ikke være redd for dette nye produktet da det er den siste løsningen for søvnløshet du vil trenge å bruke penger og krefter på. Så hva er fordelene du kan få fra disse varene?

1. Ingen mer frykt

Bekymringene dine og frykten for å ikke få sove ordentlig om natten vil forsvinne. Siden du nå har denne partneren i livet trenger du ikke å stresse med å finne løsninger til ubehagene dine. Viktigst av alt reduserer du risikoen for å ha store og supermørke poser under øynene i det hele tatt.

2. Lettelse fra ubehag

Kort sagt vil disse sovemidlene absolutt gi deg lettelse fra søvnforstyrrelser og ubehag om natten. Ikke bekymre dere folkens, fordi lettelsen disse supplementene gir varer ikke bare midlertidig, de varer livet ut og finnes lett tilgjengelig i butikker nær deg, så om du er redd for å gå tom for produktene, trenger du ikke å bekymre deg.

3. Forbedre helsen din

Disse sovetablettene vil absolutt være veldig nyttig for helsen og ditt generelle velvære. Siden du nå kan redusere sannsynligheten for å ikke sove ordentlig og tidlig nok om natten, har du større sjanse til å forbedre helsen siden du nå kan ha normale søvnvaner. Du reduserer også framkomsten av kviser og andre aldrende elementer i ansiktet.

4. Utvikle en god livsstil

Ja, du leste riktig; du utvikler garantert en god livsstil og blir lykkeligere ved hjelp av disse varene. Det slår aldri feil med dette elementet siden det har blitt bevist og testet av eksperter i dette fagfeltet.

Ikke bare vil problemene i livet ditt bli løst men du får også et lykkeligere og mer positivt syn på livet og vinner tilbake selvsikkerheten du en gang mistet. Den generelle helsen din forbedres også, og du trenger ikke bekymre deg om din egen verdi og utseendet ditt ovenfor andre.

Viktigst av alt får du den umiddelbare løsningen du har ventet på hele tiden. Det sier vel alt. Så hva venter du på? Få tak i det nå før det er for sent!

De ulike typene sovetabletter

Sovetabletter er over alt og de har alle sine fordeler og ulemper. Oftest anbefales ikke sovetabletter av leger, men de er forpliktet til å informere deg om hva de gjør med kroppen og alle sikkerhetskrav. Men det får du bare vite at det bør indusere søvn. I denne artikkelen får du en oppsummering av de vanligste sovemedisinene på markedet og hvordan de fungerer.

Ramelteon – Dette har merkenavnet Rozerem. Noe man bør merke seg ved dette produktet er at det reagerer kraftig med alkohol så det kan oppstå komplikasjoner i det lange løp. Dette kan heller ikke tas med et måltid som har høyt fettinnhold siden det da vil miste effektiviteten. Når et måltid med mye fett inntas vil kroppen absorbere det i mindre grad, så stoffet blir dermed bortkastet. Dette midlet anbefales ikke for gravide og ammende kvinner eller personer med leverproblemer eller respiratoriske sykdommer slik som astma.

Zolpidem – Dette sovemidlet er virkelig effektivt de første få månedene og deretter vil effektiviteten minke over tid ettersom at kroppen blir vant til det. Det kan også oppstå komplikasjoner slik som tretthetsfølelse ved spising eller kjøring. De som har en sykdomsbakgrunn eller lider av nyre- eller leversykdom bør styre unna dette stoffet. Dette går under merket Ambien eller Edluar.

Eszopicloe – Dette går under merket Lunesta, og har lengere effekt en Zolpidem. Likt Ramelteon, absorberes det heller ikke like bra når det tas med et måltid rikt på fett. Det kan også oppstå mulige komplikasjoner slik som angst, kvalme, svimmelhet, hodepine, oppkast og uvanlige drømmer. De som har en historie med alkoholisme og stoffmisbruk bør ikke bruke dette stoffet. Heller ikke de som lider av depresjon eller lungeproblemer.

Triazolam – Er vanlig kjent som Halcion etter merkenavnet og er enda et sovemiddel som er kjent for å være effektivt. Det eneste man bør ta i betraktning er kontraindikasjoner med andre stoffer. Det reagerer med stoffet grapefruktjuice så det bør ikke inntas med dette midlet.

Det har også blitt observert reaksjoner når Triazolam har blitt tatt med alkohol eller andre medisiner. Det er også avhengighetsdannende og bør administreres med forsiktighet og bør stoppes gradvis.

Dette er de kjente sovemidlene som skrives ut for å indusere søvn, og disse er tingene du bør vite om du ønsker å gjøre videre research på et spesifikt middel du fikk skrevet ut.

Naturlige sovemidler, tips og triks for søvn

For å få bedre søvn, er den beste løsningen å gjøre det naturlig, uten medisinering. Her er hva du kan gjøre for å forsikre en god natts søvn.

 • Ikke få i deg drikker med koffein på kvelden
 • Oppretthold en stabil søvnsyklus
 • Vær komfortabel: ha en komfortabel seng og temperatur
 • Tren noen timer før leggetid
 • Sengeassosiasjon: bruk sengen kun til soving slik at den assosieres direkte med dette.

Rutiner vil hjelpe til med å oppnå sunn søvn. Om timeplanen din forhindrer rutinemessig søvn, prøv å komme så nært rutinen som mulig. Vit hvor mye søvn det tar for at du fungerer normalt. En gjennomsnittlig voksen person trenger fremdeles rundt 8 timer søvn, samtidig som at andre klarer seg med så lite som 5 og andre kan trenge så mye som 10 timer per natt.

Powernaps

Om søvnmangel blir et problem, prøv å hvile litt for å ta igjen tapt søvn. Ta små lurer i korte perioder for å helbrede søvnmønsteret og sov regelmessig lengere i flere dager på rad for å gjøre opp for en gitt mengde tapt søvn. Om dette ikke fungerer kan du vurdere å ty til sovetabletter eller konsultere med lege.

Naturlige sovetabletter kan løse søvnløsheten

Om du er en som ofte lider av søvnmangel, vet du sikkert hvor frustrerende og demotiverende det kan være. Man ligger der og stirrer i taket og bærer seg over hvor mye tid som blir bortkastet på å prøve å sove, men det gjør bare ting verre. Å prøve forskjellige stillinger eller å lytte til beroligende lyder virker ikke å ha mye effekt i det hele tatt.

Om du lurer på hvorfor disse tingene ikke fungerer er det fordi de ikke tar tak i det egentlige problemet. For folk flest er det mangel på serotonin i kroppen, og dette kan forhindre avslappende søvn. Det er andre problemer som kan forårsake søvnløshet, men heldigvis finnes det naturlige sovetabletter som kan hjelpe.

Så klart finnes det stoffer som hjelper deg å sovne. Disse stoffene har også sine ulemper, og om du har brukt dem er du helt sikkert kjent med disse. Mange ganger vil folk si at de føler seg sløve hele dagen derpå og det ødelegger hele poenget med å få mer søvn. Hele poenget er jo å våkne opp frisk og full av energi!

Et annet problem med stoffene er at de kan miste effektivitet over tid. Kroppen blir vant til stoffer og større dosering vil etter hvert kreves for å oppnå samme effekt. Man også utvikle avhengighet og det kan bli nesten umulig å få sove uten dem.

Det er en av de største fordelene som kommer med naturlige sovetabletter. Ikke bare unngår du å måtte øke doseringen, men i mange tilfeller vil de hjelpe deg å regulere søvnmønsteret og bli enda mer effektiv. Om du vil finne gode sovemidler, er det viktig at du vet hva du leter etter.

En av de første ingrediensene du deretter bør identifisere er noe som heter 5HTP. Dette hjelper til å øke serotonin nivåene og er ekstremt viktig for å gi deg avslappende søvn. Vendelrot er en annen viktig ingrediens som vil hjelpe til å løse mange søvnproblemer. Det er spesielt effektivt for folk som lider av angst som holder dem våken om natten. Det har også en sterk beroligende effekt.

Andre viktige ting å se etter inkluderer melatonin, magnesium, vitamin B3 og vitamin B6. Du kjenner kanskje også Vitamin B3 etter navnet niacin. Dette stoffet hjelper ikke bare til med å lindre angst, men hjelper også til med å åpne opp blodårene. Dette gir deg en varmende følelse og du vil føle deg søvnig når det når systemet ditt.

Pass på at du får et produkt som ikke inneholder noe annet enn naturlige ingredienser. Om selskapet ikke inkluderer noen type stoffer i næringsinnholdet, trenger du ikke bekymre deg om de skadelige bieffektene eller de andre problemene. Dette bør tydelig vises på nettsiden eller produktet. Du bør også se etter en garanti. Selskaper som ikke har tillitt til sitt eget produkt inkluderer neppe de rette ingrediensene eller har dem i rette mengder for å hjelpe deg å få avslappende søvn. Når du finner de rette naturlige sovetablettene, kan du får svar på ask.com.

Sovetabletter: Noen ting å ta i betraktning før du kjøper

Det er viktig å få ordentlig søvn. Dessverre finnes det alt for mange som lider av søvnmangel. Skyld på det ekstreme presset i det dagligdagse arbeidslivet, men faktum er at søvnighet har blitt et vanlig problem i nyere tid. Helt enkelt definerer det en situasjon hvor en pasient ikke får sove verken når eller hvor lenge han/hun ønsker.

Eksperter kaller tilfeller som dette for søvnforstyrrelser. Slike situasjoner er absolutt heller ikke ønskelige siden de tar mye av energien din. I vanskelige kroniske tilfeller kan det til og med forårsake helseproblemer. Heldigvis kan situasjoner som denne i stor grad kontrolleres med dagens oppvekst av søvninduserende medisiner. Det finnes mange butikker en kan se etter eller kjøpe disse tablettene fra, og da de fleste av dem lar deg bestille på nett og få dem fraktet til deg bør prosessen være problemfri.

Det finnes imidlertid enkelte problemer ved å bestille sovetabletter på nett som må tas i betraktning. For det første er det ikke det beste alternativet å bruke disse tablettene uten tillatelse fra en lege. Derfor bør en snakke med en lege for å få riktig idé om årsaken til søvnløsheten. Det er også essensielt å fokusere på daglige vaner før du tyr til tabletter. Det kan hende det ikke er mer enn et program som går sent på TV som er årsaken. Videre, bør man prøve å holde seg til en fast leggetid.

Det er ekstremt viktig å holde seg unna stressende aktiviteter før leggetid. Eksperter advarer også pasienter mot å ta korte lurer. Det kan være behov for å begrense alkoholinntaket. Andre ting man bør begrense inntaket på er koffein eller nikotin. Kun etter alle slike problemer har blitt sjekket bør man begynne å vurdere sovemedisin. Slik medisin finnes lett tilgjengelig på alle apoteker, derfor er det ikke vanskelig å få tak i.

Det handler imidlertid om å få akkurat riktig kombinasjon. Det er enda mer viktig å identifisere nøyaktig hva problemet er enn å kjøpe noe for å kurere det. Er det et tilfelle av angst, depresjoner eller har det noe å gjøre med uvaner? Det er essensielt å identifisere årsaken, ellers kan inntak av feil sovemiddel gjøre ting verre. I enkelte tilfeller kan det føre til varige men. Derfor er det viktig å ha gode råd fra en lege i baklommen.

Sovemedisiner – Noen av alternativene

Søvnløshet er et problem mange av oss opplever på et eller annet punkt i livet. Livets stress kan forårsake midlertidige søvnproblemer, og større endringer slik som brudd i samlivet kan lede til kronisk søvnløshet. Om du er kvinne er det dobbelt så sannsynlig at du vil få søvnløshet, spesielt før og under overgangsalderen. Vi har alle en tendens til å få mer søvnproblemer når vi blir eldre. Rundt halvparten av alle eldre forventes å ha søvnløshet. Psykiske helseproblemer slik som depresjoner, bipolar lidelse og PTSD kan forårsake søvnløshet. Søvnproblemer kan også forårsakes av jet lag, nattevakter og bytte mellom nattevakter og dagvakter. Med alle disse mulige årsakene til søvnløshet, er det ingen overraskelse at mange trenger sovemedisin.

Sovemedisin som fås kjøpt over disk inneholder ofte antihistaminer som kan hjelpe å gjøre deg søvnig, men de kan skape en følelse som minner om å være bakfull dagen etterpå. Disse medisinene kan gi deg tørr munn, tilsløret syn og gjøre deg søvnig om dagen.

Det finnes to typer reseptbelagt sovemedisin: benzodiazepiner og ikke-benzodiazepiner. Disse reseptbelagte medisinene kan kun tas til gitte tider ellers er det en sjanse for at man blir avhengig av disse stoffene innen to til fire uker. Når man er avhengig av sovemedisinen kan man få problemer med abstinenser. Å drikke alkohol når man tar disse medisinene kan senke blodtrykket og pusten så mye at man kan miste bevisstheten.

Benzodiazepiner sovemedisin

Stoffene som først ble brukt til å behandle søvnløshet er benzodiazepiner, som er kjente som psykotopiske eller humør-endrende stoffer. Flere av benzodiazepinene er beroligende, mens en er mild bedøvelse.

Emazepam

Dette beroligende midlet selges under navnene Restoril, Temaz og Razepam. Det brukes for å behandle vansker med å sovne, hyppig vekning om natten og forhindrer at du våkner for tidlig.

Flurazepam

Dette stoffet selges under navnet Dalmane og brukes primært som sovemedisin. Dalmane bør ikke tas av noen med en historie med avhengighet, nyre- eller leversykdom eller kroniske pusteproblemer.

Triazolam

Dette stoffet som selges under navnet Halcion, er beroligende. Halcion fungerer veldig raskt så det må tas rett før leggetid.

Lorazepam

Dette stoffet selges under navnet Ativan. I tillegg til at det blir brukt for å behandle søvnløshet, brukes Ativan også for å behandle angst og andre psykiske lidelser. Sammenlignet med andre benzodiazepiner, har Ativan mindre effekt på leveren og færre reaksjoner med andre medisiner.

Ikke-benzodiazepin sovemedisiner

Ikke-benzodiazepin medisinene er nyere stoffer som kun brukes for behandling av søvnforstyrrelser. De anses å være mindre farlige og har mindre sjanse for å skape avhengighet.

Zolpidem

Dette stoffet som selges som Ativan brukes for å behandle søvnløshet på korttidsbasis, som vil si mellom 2 til 6 uker. Zolpidem brukes også for behandling av RLS. Man kan utvikle toleranse mot Zolpidem kun etter noen få uker. Det har blitt rapportert om tilfeller der folk som går på Zolpidem har både gått og kjørt i søvne, overspist og snakket i søvne. 

Eszopiclone

Eszopiclone selges under navnet Lunesta og er den eneste sovemedisinen som kan brukes trygt og effektivt i opptil seks måneder. Lunesta fungerer på bare 10 minutter så det bør ikke tas før rett før leggetid. Svimmelhet og ubalanse er de mest vanlige bieffektene til Lunesta.

Naturlige alternativer til sovemiddel over disk

Mange mener at den faktisk raskeste metoden til å takle søvnighet er sovemidler som fås over disk. Selv om dette alternativet kan fungere raskt, er det ikke et sikrere eller til og med et mer effektivt alternativ sammenlignet med organiske behandlinger for søvnløshet. Hvorfor ikke spør du? Siden det finnes mange ulemper med disse typer dyre og også vanligvis ubrukelige medisiner.

Den største ulempen med tanke på denne typen sovemedisin som fås over disk er det faktum at man kan bli avhengig. Som vil si at ettersom at du fortsetter å bruke tabletter vil du ende opp med å slite med å få sove uten dem. Dette kan virke som at det ikke er et problem for deg, men ta imidlertid i betraktning alle pengene du vil bruke på det og ikke minst alle bieffektene du vil lide av.

Mye penger som brukes på sovemedisin over disk går til spille og du får til gjengjeld en haug med sannsynlige bieffekter.

Når sant skal sies, er denne tilnærmingen virkelig så egnet?

Om man ikke vil tenke på å bruke sovemedisiner over disk gjennom en livstid, bør man virkelig vurdere organiske behandlinger for søvnløshet. Naturlige behandlinger vil ikke kreve at du investerer millioner av kroner, og gir deg heller ikke mange irriterende bieffekter. Kort sagt vil de kun hjelpe deg å håndtere ditt eget søvnløshet-dilemma.

Nå lurer du sikkert på hvilke forskjellige søvnløshet behandlinger du kan ta i bruk. Vel, det er din lykkedag! Rett nedenfor har du fire raske behandlingsidéer til søvnløshet som vil hjelpe deg å håndtere ditt eget søvnløshet dilemma i tillegg til at det lar deg sove mye bedre.

Drikk en kopp varm helmelk før du legger deg. Dette hjelper til med å roe ned angsten.

Ta et varmt bad med badesalt. Å bade vil roe deg ned og gjøre deg avslappet, og gjør det derfor lettere å sovne. Badesalt kan fjerne giftstoffer som kan være det som hindrer deg i å sove.

Lytt til rolig og avslappende musikk. Rolige sanger (spesielt klassisk) kan hjelpe deg å sovne veldig fort.

Oppretthold et utmerket søvnmønster. Stå alltid opp til samme tid og prøv å legge deg til samme tid. Et utmerket søvnmønster vil programmere kroppen til å forstå når det er på tide å få seg litt søvn.

Merk at dette bare er fire av de utallige behandlingene for søvnløshet som er tilgjengelige. I lys av dette med tanke på sovemedisin over disk, bare si nei!

Det kan være veldig frustrerende å ikke klare å få en god natts søvn etter å ha jobbet hardt hele dagen. Et antall naturlige sovetabletter har blitt utviklet av vitenskapsmenn verden rundt kun for dette formålet. Samtidig som at man må være varsom for å unngå å bli avhengig av slike tabletter, kan de være til stor hjelp med å fikse søvnmønsteret ditt. Medisinske eksperter kan konsulteres for å få resept på naturlige sovetabletter. Om du er den som foretrekker å unngå å besøke familielegen din for å få sovetabletter, kan flere typer naturlige sovetabletter fås på helsebutikker og apoteker uten resept. Disse produktene vil hjelpe deg å få bedre søvn hver natt og å forbedre helsen din.

Et eksempel på en sterk naturlig sovetablett er Kava. Dette er en angst-motvirkende urtetablett som er nyttig i behandling av søvnløshet forbundet med angst.

Trygge og naturlige sovetabletter

En av de beste og mest vanlige trygge sovetablettene er melatonin. Det hjelper folk å sovne og våkne opp etter at kroppen er uthvilt, spesielt folk som jobber nattskift og de som reiser mye og sliter med jet lag. Melatonin som er et naturlig hormon bruker rundt en halvtime til en time på å ta effekt i tablettform. Ekspertråd sier at de som har autoimmune sykdommer, depresjon, schizofreni og andre lignende sykdommer ikke bør bruke melatonin. Ammende og gravide kvinner anbefales også sterkt å avstå fra bruk. Om du havner i en av de nevnte kategoriene og opplever vansker med søvn, be doktoren din om en alternativ trygg behandling. Bruk av hormontabletten i 3 eller færre måneder har ikke vist noen seriøse bieffekter i studiedeltakere på Universitetet i Alberta. Bieffekter etter langtidsbruk av tablettene er derimot ukjent for forskere.

Vendelrot er en av de mest kjente av alle naturlige sovetabletter som har blitt introdusert i de siste tiårene. I dag omfavnes det av apoteker i Sveits, Italia, Frankrike, Tyskland og Belgia som et effektivt sovemiddel mot søvnløshet som fås over disk. Den eksakte måten vendelrot påvirker kroppens kjemiske prosesser på er fremdeles ikke utforsket. Noe forskning viser at slik som vanlige sovetabletter, har vendelrot en effekt på å roe ned nevrotransmittere, slik som GABA. Det fungerer derimot ikke for alle.

Alle naturlige sovetabletter

Ulikt et antall annen sovemedisin mener man ikke at vendelrot er avhengighetsskapende av natur eller fremmer sløvhet om dagen. Tross oppmuntrende labratorie resulater, viser kliniske forsøk ubesluttsomme resultater om lovligheten. Vanligvis bør denne medisinen tas opp til en time før leggetid og kan ta 2-3 uker før det begynner å vise resultater. Ingen pasient bør bruke det i over 3 måneder om gangen.

Vendelrot bør ikke tas med annen medisin, spesielt de med depressive effekter på det sentrale nervesystemet. Disse er hovedsakelig antihistaminer og beroligende midler. Det bør heller ikke tas med alkohol, etter eller før operasjoner eller av de med leversykdom. De som skal kjøre eller føre maskiner kort tid etterpå bør ikke ta vendelrot.

L-tryptofan er en annen variant på markedet blant naturlige sovetabletter. Det finnes vanligvis i kalkun og er grunnen til at de fleste føler seg søvnig etter høsttakkefest middagen. Nå som den har blitt komprimert til tablettform kan dette kjemikalet brukes for å indusere søvn hos mennesker.

De 2 beste naturlige sovetablettene i 2018

1. Melatrol

Melatrol er et naturlig produkt som gjør slutt på søvnløse netter. Det er ikke reseptbelagt, gir ingen uønskede effekter, er stoff-fri og består av 100% naturlige ingredienser. Melatrol innsovningstabletter skaper sunne forhold til søvn.

Nøkkelegenskaper

 • 100% naturlige ingredienser
 • Stoff-fri løsning
 • Utmerket tilbakemelding fra kunder
 • Oppretthold et sunt søvnmønster
 • Pengene tilbake garanti

Vi har valgt Melatrol basert på positive tilbakemeldinger fra kunder basert på sider som anmelder helseprodukter.

2. Alteril

Alteril er en annen type naturlig sovemedisin. Det er fullstendig trygt, naturlig og forårsaker ingen bieffekter. Disse stegene lar deg sovne mye enklere og lettere.

Nøkkelegenskaper

 • Naturlig produkt
 • Reduserer stress
 • Lar deg sove lengere
 • Utmerket tilbakemelding fra kunder
 • Pengene tilbake garanti

Konklusjon:

Uansett hvilken type eller hvilket merke av naturlige sovetabletter du velger å ta, pass på at du konsulterer med en lege før du begynner inntak av tablettene. Vei opp bieffektene og potensielle fordeler før du hopper inn med begge føttene. Alle naturlige sovetabletter kan være perfekte løsninger til sovedilemmaene dine, men bieffektene må tas i betraktning.

Siste artikler innen livsstil: