Sunn mat: Matbloggerne deler sine best tips for et sunt og raskt måltid

Jeg er en fryktelig dårlig kokk (det er meg, Sunniva). Min idé om et sunt måltid er en salat eller en hamburger fra McDonalds. For meg er matlaging et av universets mysterier.

Derfor har jeg brukt anledningen til å intervjue en rekke matbloggere for å få litt inspirasjon og tips på veien.

Jeg kom opp med ett spørsmål, det viktigste, å spørre disse fantastiske bloggerne:

«Hva er ditt beste tips for å lage et sunt og rask måltid?».

Svarene de ga var alt annet enn skuffende.

Sjekk gjerne ut nettsiden deres, hvis du liker hva de har å si.

 

Frutimian.no

 
Planlegg middagene sånn at du er sikker på at du har det du trenger. Det er når vi går i butikken sultne, eller står hjemme på kjøkkenet og er sultne og travle, at vi lettest tar de dårlige valgene.

Pass også alltid på at du har et rikholdig tørrvarelager (inkl. hermetiske tomater, bønner og liner) og grønnsaker med god holdbarhet i kjøleskapet, så går det greit å fikse en sunn middag også på de dagene hvor du ikke har rukket å planlegge eller handle inn.

Marit Røttingsnes Westlie: facebookinstagram og snapchat: Frutimian.

 

Naturligsunn.com 

Sett av 20 – 30 min og planlegg måltidene dine 3 – 7 dager frem i tid. Mitt andre tips er å ha råvarene du trenger tilgjengelig i huset ved å handle etter måltidsplanen din 1 – 2 ganger i uken. Ved å følge disse to tipsene sparer du både tid og penger, og gjør det enklere for deg selv å velge sunt, og samtidig vanskeligere å velge usunt.

Thea Falck, facebook og twitter

 

Sprudlendesunn.no

Mitt beste helsetips som går kjapt og er BRA er egg! Lag eggerøre av tre egg stekt i en klatt smør. Hakk noen grønnsaker som sukkererter, paprika og agurk ved siden av og kroppen får et knallbra måltid som metter godt og gir varig energi. Egg er en næringsbombe som gir kroppen alt den trenger av byggesteiner bortsett fra Vitamin C. Legger en da til en halv paprika i skiver ved siden av får kroppen masse vitamin C i tillegg.

Linn Hansen: facebook og instagram

 

Millasmat

Mitt beste raske og sunne tips er denne retten: http://millasmat.com/middag/gulrotfritters. Jeg har jo en bråte med oppskifter men jeg synes disse peker seg ut og med de gode gulrøttene vi har i Norge må det jo bli godt.

Twitter og facebook

 

 

Sirifossing.blogg.no

Jeg vil si den kjappeste og sunneste måten å lage god hverdagsmiddag på er å kjøpe inn masse friske grønnsaker i en innvandrerbutikk – eventuelt i en vanlig butikk. Hvis du wok’er/steker grønnsakene raskt sammen med ulike typer kjøtt, har du hverdagsmiddag  på null komma niks. Så kan du eksperimentere med ulike typer saus for å finne din eller din families favoritt.

Det er også fint å lage grønnsakssuppe på rester av kjølekapsgrønnsakene når de begynner å bli litt slitne.:)

Twitter og facebook

Vibekeklemetsen.no

Du kan lage deilige retter med få ingredienser. Du kommer alltid et godt stykke på vei med tørrpasta, olivenolje, tomater, chili, hvitløk og parmesan.

Vibeke Klemetsen: instagram og facebook

 

 

Grønnejenter.no

I gjennomsnitt kaster nordmenn rundt 46 kilo mat årlig. De verste er oss i 30-årene. Dette er et stort miljøproblem. Masse ressurser går med til å produsere mat som kastes. Vi anbefaler derfor å lage restemiddag når du er på utkikk etter et raskt og sunt måltid. Restemiddag har større sjans for å bli vellykket om det er flere som bidrar med rester. Et tips er derfor å invitere venner til å lage restemiddag sammen. Et annet tips er å ikke nødvendigvis bruke alt av rester i samme rett.

Grønnejenter.no: facebook og youtube

 

Jeg vil gjerne takke alle bloggerne som deltok i dette intervjuet. Jeg håper at dere likte artikkelen. Skriv gjerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor med hva som er ditt favoritt-tips. Jeg anbefaler også at du sjekker ut disse matvarene som er lave på kalorier

Siste artikler innen ernæring: