Test av tannbleking hjemme i 2019

Skrevet av Sunniva Hamren

Undersøkelser viser at hele to av tre nordmenn sliter med tenner som er mer gule enn hvite. 

Blant de største fiendene er juice, kaffe, te, brus og rødvin. 

Mange av de som drømmer om å ha et pent smil velger derfor å benytte seg av en kostbar behandling hos en tannlege. 

For noen kan dette være i det dyreste laget, og bleking av tenner hjemme kan derfor være en rimeligere og bedre løsning. 

I denne artikkelen har vi sett på de fire mest populære settene for tannbleking i 2019. 

Ulike metoder for tannbleking

Bleking av tenner hjemme

Det finnes mange blekingsprodukter og behandlinger tilgjengelig på markedet. Noen blir utført hos tannlegen, mens andre kan bli kjøpt på apoteket eller over nett til hjemmebruk.

Det rette valget for deg avhenger av to faktorer: hvor mye penger du er villig å bruke og hvor drastisk resultat du vil ha.

Blekningstannkrem er det rimeligste valget, men det kan slite på tennene og langvarig bruk kan forårsake sensitive tenner. Resultatet er svakere og varer bare så lenge du bruker produktet (kilde).

I den andre enden av skalaen, kan du besøke tannlegen for blekningsbehandling som består av avansert laserteknologi. Selv om dette gir et imponerende resultat etter bare en runde, kan behandlingen fort koste over 10 000 kroner (men du kan kanskje finne billigere behandling i utlandet). Det er også en risiko for at du ender opp med blendende hvite tenner som bare ser rare ut (kilde).

Husk at et dyrere sett ikke nødvendigvis gir et bedre resultatet. Billige tannblekings-sett kan være like effektive om de blir brukt riktig, men prosessen i seg selv kan være mindre komfortabel.

Våre produktanmeldelser:

#1 Dentaworks

Dentaworks er den mest effektive tannblekingen til hjemmebruk i vår undersøkelse. 

Produktet benytter de samme metodene som en profesjonell tannlege, og er i tillegg 100% trygt for emalje og tannkjøtt. 

Med dette produktet får du resultater som varer lengre og er pH-nøytral. Det betyr at du kan bruker produktet over en litt lengre periode uten å skade tennene dine.

dentaworks

Dentaworks bruker en patentert formula som er unik fra mange andre aktører. Dette gjør at produktet skiller seg ut fra andre produkter i denne testen. 

Selskapet har veldig gode kundeomtaler på nett og tilbyr i tillegg en 100% fornøydhetsgaranti ved kjøp. 

#2 BeconfiDent

BeconfiDent har alt du trenger for å oppnå hvitere tenner.

Alt du trenger å gjøre er å påføre gelen på tannskinnene og la det stå i 15 minutter.

Kittet inneholder en peroksidfri gel som er nok til 20 gjennomføringer. Det følger også med 3 justerbare tannskinner til dine øvre tenner, lavere tenner og en ekstra i tilfelle (alle trenger alltid et ekstra).

For å tilpasse skinnene til dine egne tenner er det lurt å varme dem opp i varmt vann og presse dem inn i munnen/bite sammen, slik at de former seg til tennene dine. Da skal de passe perfekt!

beconfident

Positivt

 • check
  Tydelig synlige resultater etter 30 minutter
 • check
  5 av 5 poeng i Klikk.no sin test
 • check
  Enkel å bruke
 • check
  Ingen bivirkninger

Negativt

 • Kunne vært enda mer effektiv

#3 Iwhite Instant 

iWhites Instant kommer med 10 ferdig-tilpassede skinner som du retter opp mot toppen og bunnen av tennene, og lar være på i 20 minutter før du skyller ut. Produktet hevder  å gi synlige resultater etter bare fem dagers bruk med 20 minutter hver gang. Dette gjøres i kombinasjon med iWhite sin tannkrem og Instant munnskyll.

Trykk her for beste pris på Iwhite Instant

#4 White Coconut Splash 

White coconut splash er en tannblekning med kokosnøttolje som først og fremst er ment for å rense munnen og gi en friskere pust. Det er et produkt som er ansvarlig for å fjerne bakterier i munnen, slik at alle urenheter blir skylt ut. Det hjelper deg også med å oppnå og vedlikeholde rene tenner og tannkjøtt. Det er også et produkt som er kjent for å få tennene til å se hvitere ut. Produktet bruker kun naturlige ingredienser som har en dokumentert effekt. Produktet kommer i en pakke som har 14 doser (varer i to uker).

Viktige ingredienser:
Dette er et produkt som fungerer godt gjennom bruk av følgende ingredienser:

Kokosolje - dette er ment å hjelpe deg med å forebygge og behandle tannråte ved å bekjempe skadelige bakterier og sopp. Det brukes også til å styrke tannkjøttet og fører til å ha hvite tenner. Les mer om kokosolje her.
Peppermynteolje - det er ansvarlig for å hjelpe deg til å føle deg friskere gjennom å sørge for at dårlig ånde er redusert.

Trykk her for beste pris på white coconut splash

#5 Mint Cosmetic 

Mint Cosmetic er et av de nyeste tannblekingssettene på markedet. Det viktigste blekemiddelet er en gel som inneholder 6% hydrogenperoksid, i motsetning til mange andre som bruker karbamidperoksid. Mint Cosmetics hevder at hydrogenperoksid bleker tennene raskere og mer effektivt enn karbamidperoksid.

Dessverre er dette lite dokumentert. 

Mint Cosmetics sier at deres sett vil vise forbedring etter den første behandlingen på ca. 30 minutter. Med 2 uker korrekt bruk sier de at du vil kunne oppnå resultater helt opp til 8 skalahopp.

Vi har sjekket deres anmeldelser og det ser veldig positivt ut. Du har likevel mange andre produkter på markedet som er like trygge og som gir raskere resultater. 

Trykk her for beste pris på Mint Cosmetic

Hvordan velge riktig tannblekingssett for deg

Det er mange faktorer/ting som man må vurdere når man leter etter et tannblekings sett. De ulike settene på markedet varierer i pris, effektivitet, smak, sensitivitet ovenfor tennene, og så videre; nedenfor er noen av hovedfaktorene du bør overveie når du skal velge det beste tannblekings settet.

1. Tannblekingsmetode

Som du kanskje allerede vet, så finnes det ulike metoder for tannbleking. For å kunne oppnå det beste resultatet må du velge den riktige metoden. Noen metoder er for daglig og langvarig bruk, mens andre kun tar noen dager på å utgjøre en betydelig forbedring av fargen på tennene.

Nedenfor finner du de ulike tannblekingsmetodene som du kan velge mellom:

 • Blekningstannkrem: Dette er for daglig bruk og formålet med det er å redusere mengden av misfarging av tennene fra drikke, mat, røyk, osv. på en daglig basis.
 • Blekende munnskyllemiddel: Foruten å fjerne misfarging av tennene, dreper munnskyllemiddel bakterier i tillegg. For å ivareta den positive effekten bør du bruke det daglig.
 • Tannblekingsstrips med gel: I løpet av de 30 minuttene du har stripsene på tennene, bleker de tennene dine med et tynt lag med gel.
 • Sett med tannblekingsskinner: Mange brukere anser dette som den mest effektive metoden.
 • Blekning med UV lys: Dette er tannlegenes mest foretrukkede metode.

2. Pris

Noen tannblekingssett er overraskende dyre. Generelt er prisen direkte relatert til hvilken type tannblekings sett det er. Blekningstannkremer og gel strips er de billigste alternativene; men det er noen av de som også er dyre. Husk at prisen ikke nødvendigvis indikerer hvor effektivt bleknings settet er.

3. Din smerteterskel

En av bivirkningene ved tannbleking hos tannlege er smerten og ubehaget som vanligvis blir forårsaket av behandlingen. Smerten man opplever varierer etter hvilken metode og hvor skånsom tannlegen er. Tannblekingssett kan også være smertefulle, men i mindre grad enn en tannlegebehandling. Du kan finne det beste og minst smertefulle settet for deg ved å lese nøye gjennom anmeldelser av de ulike produktene.

4. Behandlingens varighet

Ulike tannbleknings behandlinger tar lengre tid enn andre. Før du investerer pengene dine i et tannblekings sett, bør du først vite hvor mye tid du må bruke på akkurat det settet. Ønsker du å oppnå en langvarig effekt bør du bruke blekningstannkrem & munnskyllemiddel i hvert fall en gang om dagen. Sett med skinner tar rundt 30-til-90 minutter om dagen fra rundt 3 til 5 dager. På en annen side, tar gel strips rundt 30 minutter om dagen i 14 dager.

5. Smak

Tannblekings sett smaker ikke det samme. Noen skinne sett er kjente for at gelen kan renne ut, noe som smaker så vondt at brukeren må spytte det ut. Undersøk smakene til de ulike tannblekings settene så du unngår å oppleve skuffende & traumatiserende møter mellom gelen og smaksløkene. Les anmeldelser, så lærer du deg hvilke bleknings sett som det er større sjanse for at gir deg en positiv og behagelig tannblekings opplevelse. Noen gels er tilgjengelige i gode smaker.

Hvordan måle forbedring (før/etter)

før og etter tannbleking

Hvitheten til tenner blir målt med en fargeskala. Hos tannlegen kan du se en rad med det som ser ut som tenner i ulike nyanser av hvitt og gult. Tannleger bruker disse til å sjekke din normale tannfarge og måle hvor mange nyanser av hvithet du har oppnådd.

De beste hjemme-blekings settene kommer som regel med en nyanseguide du kan holde mot tennene for å vurdere endring av fargen. Uten dette kan det være vanskelig å måle resultatet siden tennene våre kan få ulike nyanser i forskjellig lys.

Mange sett er merket med et løfte, sånn som "gjør tennene 10 nyanser hvitere", men i realiteten kan individuelle resultater variere avhengig av tilstanden til tennene dine.

Ikke bli fristet til å bruke blekingsskinner eller andre produkter lengre enn det som står på pakken. Du kan kanskje tro at dette gir deg hvitere tenner raskere, men det kan faktisk gi deg hvite flekker på tennene. Det gjelder også å overfylle skinnene med mer enn det som blir anbefalt av produktet, som kan føre til at det lekker ut og skader andre deler av munnen din.

Overbleking kan også føre til at tennene dine mister sin sunne glans og istedenfor blir matte og kritthvite, så det beste er å sikte på en forsiktig forbedring til å begynne med.

Hvordan fungerer tannbleking hjemme?

Selv om de individuelle komponentene i hvert sett varierer, er prinsippet bak de det samme: du legger blekings gel på tennene for en viss mengde tid hver dag. Mesteparten av settene kommer med skinner (som ser ut som tannbeskyttelse) som passer til tennene dine og holder gelen på plass.
Blekemiddelet, som vanligvis inneholder hydrogenperoksid eller karbamidperoksid, trekker gjennom tannemaljen for å bleke laget av dentin under. Dentin har naturlig en mørkere gul farge, som er grunnen til at tennene våre ikke har en perfekt hvitfarge til å begynne med.

Noen hjemmesett kommer med akselerator væske som du påfører direkte på tennene dine før du former skinnene.

Hvert sett inneholder instruksjoner som forteller deg hvor mye gel du skal bruke, hvor lenge du skal bruke skinnene, og hvor ofte du skal gjenta behandlingen. Noen har kanskje forskjellige alternativer, avhengig av om du ønsker å ha flere korte behandlinger på en dag eller en lengre behandling. Tidsforbruket avhenger av ingrediensene som har blitt brukt i produktet, og du bør følge produsentens instruksjoner nøye.

Noen sett kommer med ekstra funksjoner eller tilbehør som gjør at de virker raskere, er mer komfortable, eller enklere å bruke. Premium sett kan inkludere:

 • check
  Et blått lys brukt til å akselere blekningsprosessen
 • check
  Individuelle ferdigfylte skinner for hvert bruk
 • check
  Ferdigmålte mengder gel i sprøyter
 • check
  Skinner som kan bli formet til å passe tennene dine bedre
 • check
  En peroksidfri gel for mer skånsom bleking av sensitive tenner
 • check
  Ekstra blekningsprodukter som tannpolerer, blekningspenn eller tannkrem

Tannbleking med LED-lys

LED-lys

Om du har sett bilder av mennesker med et apparat klemt inn i munnen deres som gir ut et uhyggelig blått lys, bleket de mest sannsynlig tennene sine da.

Tannleger har lenge brukt LED (fra engelsk: light emitting diode) og UV (ultraviolet) lys for å akselere blekingsprosessen når du går til behandling hos dem. Noen sett bruker nå denne teknologien i et håndholdt apparat for å framskynde blekingen hjemme også.

Det blå lyset i seg selv har ingen påvirkning på hvitheten til tennene, men det kickstarter blekemiddelet. Dette betyr at synlige resultater kan oppnås mye raskere med et LED tannblekings sett. Hvis du ikke har så mye tid til å bruke blekingsskinner hver dag kan du ha fordel av å velge et sett med LED lys.

Hva du skal gjøre etter behandling:

Hvor lenge resultatet varer avhenger av hvor flink du er til å ta vare på tennene dine etter blekingen.

Den enkleste måten å holde tennene dine hvite lengre på, er å unngå å utsette de for misfargende elementer. Dette inkluderer:

 • check
  Røyking
 • check
  Te
 • check
  Kaffe
 • check
  Bær
 • check
  Sauser med sterk farge, som tomatsaus og curryer
 • check
  Vin (både rød og hvit – selv om hvit ikke forårsaker misfarging, men det kan gjøre misfarging man har fra før av mørkere)
 • check
  Brus (til og med sukkerfrie kan ha en skadelig mengde med syre)

Oppsummering:

Kan det gi flekker på en hvit skjorte eller et teppe, er det en god sjanse for at det vil misfarge tennene dine. Å drikke gjennom sugerør hjelper med å holde skadelig væske unna fortennene.

Skrevet av Sunniva Hamren:

Sunniva Hamren er lidenskapelig opptatt av helse, ernæring og livsstil i en ellers travel hverdag. Hun er redaktør på Frisky.no og skriver forskningsbaserte artikler som er enkle å forstå. Les mer om vårt team